Dark Mode Light Mode

2013 kedvencei V. rész

A mai részben a testápolásé a főszerep.

Elérkeztünk a legkevésbé izgalmas részhez, a testápoláshoz. Érdekes módon ezzel a résszel van a legkevesebb sikerélményem, pedig az lenne ugye a legfontosabb, hogy az alapok rendben legyenek. A krémekkel általában nincs túl sok szerencsém, zsírosít/nem hidratál kellően/ragad/illatosított satöbbi satöbbi. A testápolással is az a helyzet, hogy amíg nyáron tulajdonképpen elvagyok, addig télen már szinte fáj a bőröm de nem kifejezetten használ bármi, kivéve a shea vajat, de abból sem mindegy melyik. Ehhez képest azért összejött egy-két állandó termék, nézzük:

tonik

Mivel a micellás lemosók korát éljük, persze hogy a Bioderma lemosóját sem hagyom ki, de változatlanul tartom a véleményem, miszerint nekem a Paese jobban bevált és a kedvező ár is mellette szól.  Egyúttal mondhatom, hogy jobb, mint a L’Oreal ami azt jelenti, hogy a Garniert is maga mögé utasítja. Kicsit vicces, hogy a kettő teljesen ugyanaz, de mindegy, alig várom a “Mivel elfogyott a L’Oreal megvettem a Garniert és mennyire jó” teszteket. 😀 Ha már itt tartunk, próbáltam a Phyt’s micellását és nagyon jónak tűnt, lehet, hogy idővel beruházok egyre. A Himalaya Herbals tonik változatlanul nagy kedvencem, kordában tartja a zsírosodást és tisztán tartja az arcom.  

Advertisement

radir

 Radírozni jó! Ez az izlandi testradír teljesen levett a lábamról, de már minden jót elmondtam róla ITT. Az érzékeny bőrömnek éppen elég ez a Bourjois arcradír, mert nem túl durva, de kellően felfrissül tőle a bőröm. A lábaim pedig nagyon szeretik a levendulás Yves Rocher radírt, csak sajnos nincs lehetőségem elégszer használni.

hidratalo

 Hidratálásból elég silány a felhozatal, ki nem állhattam a TBS testvajakat, a testápolókkal nem volt földöntúli élményem és az Alverde vajaktól sem estem hanyatt igazán, szóval nem is említenék meg semmit. Az arcom egy ideig nagyon szerette a Dr. Organic rózsás éjszakai krémét, de egy idő után már reggel is zsírosnak éreztem a bőröm, ezért felhagytam vele. Az Estée Lauder Hydrationist tápláló kréme könnyű, pihe puha lesz tőle az arcom és semmi irritáció. Szerettem, de lévén, hogy a tökéletesre törekszem, ha elfogy keresek tovább. Jelenleg szintén Phyt’s krémekkel próbálkozom, egyelőre pozitív irányba dől a mérleg.

alverde

 Az Alverde koffeines szempilla regeneráló széruma csodás, érezhető a változás. Kézkrémek tekintetében sem vagyok eleresztve, van ugyan legalább négy a fiókban, egyik sem az igazi. Az utóbbi időben az Yves Rocher mézesét használom.  

dr2

 Az év nyertese mindenképpen Dr Renaud azulénes szemkörnyékápolója volt, ami olyan szépen rendbe hozta a területet, hogy csak ámultam. Nem fekszem le nélküle és szinte biztos, hogy újraveszem, sőt kíváncsi lettem a többi termékre is!

haj

 Ami a hajápolást illeti, nagy kedvenceim a Gliss Kur termékek, köztük is a Shea Cashmere tápláló pakolás és az Elixir hajolaj. Emellett a Syoss hajhab tényleg tartósan megemeli a hajam ragacsos érzés nélkül, a száraz samponnal pedig időt nyerek, ami akár 3 napot is jelenthet. 

 

Ennyit a test és hajápolásról, várom a javaslatokat, kinek mi vált be idén?

View Comments (29) View Comments (29)
  1. Szerintem izgalmas ez a rész is, nem tudom te hogy vagy vele, de én imádok a testápolással foglalkozni, erre mindig hagyok időt, még akkor is, ha egyáltalán nem érnék rá – egy fél óra jár nekem, egyszerűen így fogom fel. 🙂
    Én a Bourjois micellás lemosóját használom, nekem az bizonyult a legjobbnak. Arctisztító/bőrradír: Neutrogena Visibly Clear hármashatású mitesszereltávolító arctisztító – Új felfedezés, tényleg rendbe teszi a mitesszeres bőröm.
    Csúnya pattanás ellen: Balea Soft&Clear Anti Pickel gél – Szerencsére nem sűrűn van rá szükségem, peteérés idején szokott 1-1 felbukkanni, akkor csak előveszem és másnapra már le is szárítja.
    Tonik: Garnier Simply Essential Soothin Toner – Szerintem már vagy 3-4 éve ezt használom.
    Nappali arckrém: Clarins HydraQuench krém száraz és normál bőrre – Nagyon szépen élettel telíti meg a bőröm, szintén idei felfedezés, szintén keresztapám barátnőjének köszönhetően.
    Nivea Visage Makeup Starter száraz bőrre
    Éjszakai arckrém: Annemarie Börlind Rose Dew éjszakai krém
    Szerintem ezekből a kenceficékből jól észrevehető, hogy én nem a zsíros bőrrel, hanem éppenséggel a száraz és vízhiányos bőrömmel küszködöm. 🙁 Nem csak az arcomon, mindenhol borzasztóan száraz, folyton kisebesedik, vérzik, főleg így télen.
    Testápoló: Neutrogena Intense Repair és Garnier Reparing Care – Mikor melyik az olcsóbb, lényegében a hatásuk ugyanaz. A Neutrogenát jobban szeretem pumpás formában, míg a Garniert inkább tégelyesként veszem meg. Megmagyarázni nem tudom, hogy miért. 😀
    Csoda kencefice: Barfuss szarvasfaggyú krém – Lényegében elvileg lábra kéne kenni, de tulajdonképpen nekem ez hozta rendbe pl. a könyökömön is a bőrt (úgy kiszáradt, hogy dőlt belőle a vér, minden irritálta, ez meg HÁROM!!! nap alatt babapopsi simaságúra rendbe hozta). Egyébként lábra is tökéletes, mióta ezzel kenem, nincsen bőrkeményedés a sarkamon. 😀
    Körömágybőr ápoló: Balea kamillás kéz és körömápoló krém
    Kézkrém: Ziaja kakaóvajas kézkrém – Ha hiperszuper gyorsan vágyom pihe-puha bőrre a kezemen.
    Neutrogena tápláló kézkrém sarki szederre – Ha valami komolyabbra van szükségem az eredmény eléréséhez.
    Pakoást itthon nem használok, azt a fodrász szokta elintézni nekem. 🙂 Viszont a Gliss Kur Elixir hajolaj nálam is kedvenc, ahogy a Syoss szárazsamponja is. Ééés hajhabként, néhanapján hajlakként is Syosst használok, csak ezeknél nem a kéket, hanem a zöldet, ami az extra erős tartást ígéri.
    Nos, ennyi lett volna, valami biztos kihagytam, de sebaj, így is elég hosszú volt. 🙂

    1. Nekem is fontos a testápolás, csak ugye amíg neked a vízhiány, nekem az olajos szeborrea és a hozzá társuló vízhiány a baj, nagyon nehéz megfelelőt találni! Az arcomon kívül nekem is borzasztóan kiszárad a bőröm, főleg ilyenkor télen, ezen a shea tud segíteni.

      A Neutrogena radírt én is szerettem, csak kicsit szárított egy idő után. A testápolóból a kék pumpásat használtam végig a terhességem alatt, na meg a kézkrémet, szintén kék. 🙂

      Ezt a szarvasfaggyú krémet megnézem magamnak 😀

      A Makeup Starter nekem is megvan, bár ritkán jut eszembe használni 😀

      1. Szintén olajos szeborrhea/vízhiánnyal küzdök az arcomon, most elkezdtem AHA és BHA hámlasztani és ilyen sima bőröm még sosem volt. Nem bántja a bőrt, tehát nem fényesedik ki utána, nekem húzódni sem szokott. Hiába csak 10 napja tartom a hámlasztó kúrát tényleg látványos és érezhetően jót tett a szeborrheás bőrömmel.
        Bioderma helyett pedig ki fogom próbálni a Paese lemostót, köszi! 🙂

        1. Engem is csak egy hajszál választ el a hámlasztástól, nem voltam/vagyok biztos benne melyikkel is kezdjek. Hány százalékosakkal próbálkozol?

          1. Jelenleg heti egyszer 12%-os AHA (Isis Glyco A) és 3 naponta Paulas Choice 2%BHA Liquid a menü. Az elején BHA-t naponta használtam, de az soknak bizonyult, így kicsit ritkítottam rajta. Én is totál tapasztalatlan vagyok a témában, a szépségreceptek blogon olvastam utána és Tindigo e-mailben is segített.

          2. Igen, sejtettem, hogy Ildi keze van a dologban, szeret hámlasztani 😀 Tudom, hogy hasznos meg minden, de nekem még mindig ijesztőek azok az összetevők és úgy egyáltalán a kémiai hámlasztás. Ettől függetlenül persze ki fogom próbálni előbb vagy utóbb.

  2. Kiverte a pasi az álmot a szememből (majdnem szó szerint, a távirányítóval kezdte el picit ütögetni az ágy melletti radiátort filmnézés közben, mert épp unatkozott és alaphelyzetben is épp depis, pedig most épp 4 napja reggel kel és este fekszik, asszem ez ma borul fel), így most jön a másik kedvenc témaköröm! 😀

    NEm is mondtam még, de megvettem még olyan nov. elején ezt a HH tonikot és minden nap alkalmazom lelkiismeretesen, bár extra változást nem vettem észre magamon (igaz épp arclemosót is váltottam, élből kétfélére, jihá), de már beleépült a rutinba és nem bánom. Mármint olyan szinten igen, h én érzem a bőrömön. Nem irritálóan, de rajta van és utána enni (pl. lédús gyümit) pláne nem jó, Murphy, h összekenem a szám környékét és egy picit eszek is belőle és hát nem az ízéért használjuk! 😀

    Phaese csak MUP-ban kapható? Én még sosem rendeltem tőlük (valamiért nekem győzött meg az oldaluk)
    Nah, újabb filmet kell néznem, holnap folytatom! 😉

    1. Fú éjjel néztük az új Scorsese filmet, de olyan agyhalottan jöttem ki azután a majdnem 3 óra után, hogy képtelen voltam gondolkozni is. Még mindig sokkol.
      Szóval én szoktam arcot mosni utána, mert este még babázok és most éppen anyaevés van minden mennyiségben, nem kéne hogy benyelje a tonikot is 😀

      1. némi fáziskéséssel a folytatás is elékezett! 😉
        jut eszembe, sztem nem írtam oda, h tök jó, h eszembe juttattad az alverde pilla kondícionálót, már hetek óta nem használtam. de most újra nekiállok.

        megleptél, h sheavaj és sheavaj között is van különbség, nah majd adok picit ebből a nem is tudom, milyenből, aztán majd véleményezed. én egyelőre félek kibontani, bár az is hozzátartozik, h még mindig csípem a málna illatot, nah meg egyre inkább azt érzem, h ki kellene bontani a mézit is. sőt, azóta beszereztem most akciósan egy édescitrom szettet és abban is van testvaj (ha elárulom, h a zuhanyszivacs miatt lőttem valójában, nah de 50%-os akcióban volt és még mellé kaptam 3 kicsi terméket 2200-ért, akkor sztem megértesz:)). szóóóóval most nagy a vágy a mindenféle illatozó csodákra.

        ezt a dr. renauld márkát memorizálom, a következő szemkörnyékápoló megvásárlásakor nagy dilemma lesz, h melyiket válasszam (a meglévő e-vitamonost vagy ezt).

        kézkrémben nem találtam meg a csodát, mert a mandulás tbs-est most fogyasztottam csak el, most jön a rózsás, ami nem olyan szimpi illatú, állítólag viszont jobb. rám férne, bár a kesztyű előkeresése nekem tulajdonképpen szinte megoldotta a kézkrém problémám, már októberben nagyon randa és folyton smirglis voltak az ujjaim (főleg a két mutató és a hüvelyk, gondolom ezt használom leginkább, csak nem veszem észre), hiába krémeztem, viszont amint elővette a kis kötött csodám, elmúlt. jó, indulás előtt minden nap betestvajazom és úgy húzok kesztyűt, aztán ált. napi 1-2x még bekencézem a kifejezetten rá valóval és egész rendben van.

        a vaddisznósörte hajkefém az, amit lassan két éve nagyon szeretek és semmire sem cserélném le. nah meg a banános sampon+balzsam duot se.

        viszont óriás bajban vagyok, tegnapelőtt táraztam be az uccsó hónaljstiftem az utántöltőbe és ha ez elfogy, nincs utánpótlás. a termék pedig megszűnt. úgyhogy 2 év tök elégedettség után újra nekiállhatok keresgélni megfelelő izzadásgátlót, ami macera. mert én végül is izzadékony vagyok, apától örököltem, ha nem jó a kence, akkor egyrészt izzadok és jő a nem guszta folt, másrészt pedig büdösödöm. és ezt elkerülendő napi 15x kell kenni magam mással, h komfortosan érezzem magam. na jó, a 15 lehet, h túlzás, de akkor is szar. és sosem vagyok elégedett. nehéz, mert nem akarok alumíniumsót tartalmazót (magamtól is hajlamos vagyok mindenféle betegség begyűjtésére, nem kell még a bónusz hónalj csomó para), mert minden eddigim elszínezte a fehér pólót hónaljban és az olyan ciki és béna és nem jó. arról ne is beszéljünk, h a feketét és a színeseket is, de persze ennél az sem fordult elő. az összes elmúlt két évben vásárolt pólóm makulátlan, imádom. asszem mindent elmondtam. jah azt nem, h én nem akarok tégelyeset meg nem tudom, milyet, hónaljkencéset szeretnék, lehetőleg golyósat. bár egy stifttel is kibékülnék, vagy legrosszabb esetben spray-vel, bár ezt szeretem legkevésbé. már egy ideje azon filózom, h neki kellene állnom árpi szintén tbs-es spray-ét használni, ami persze nem aeroszolos, hanem pumpás, szintén Al só mentes, ám férfi illatú (bár több barátnőm is a férje-pasija kencéjét használja, mert az olyan jó illatú meg hatásos meg fene tudja. én nem vágytam rá soha, tusfürdő használatra sem, én nem akarok pasi illatú lenni, én hadd legyek csak kellemes gyümi vagy virág illatú. vagy cukorka. de ne pasi, aki után simán utánafordulok. szóval el kellene kezdeni rendszeresen használni, hátha hat és szintén nem színez (bár a fehér pólókon ez csak idővel szokott kiderülni és akkor már mindegy), de mivel már régebben 1-1x bespriccegtem vele magam, így sejtem, h nem ugyanolyan. jajjjj, más szépségápolási területen szerencsés vagyok, ez a mumusom.
        és most pedig megyek lábat epilálni, háhá. 🙂

        1. Tudod, hogy nem vagy TBS fan, nyilván erre a szemkörnyékápolóra szavazok 😀 Jah és jikka is üzeni (lásd alább) hogy jó a táskákra is!

          Nekem is stiftes cucc vadászás van, mert ez a Nivea nem az igazi de nem akarok én sem csomó parát. Szólok ha találtam valamit!

          A kezem nekem is rettenetesen gáz, de nem húzhatok kesztyűt csak mosogatáskor, mert főleg a baba miatti állandó kézmosás meg popsitörlő meg blabla miatt ilyen. Ha minden kötél szakad, akkor marad a körömvirág, az mindig beválik csak utálom az állagát.

          1. mindent vettem! és ma reggel szomorúan konstaláltam, h az itthonlét alatt nem kenegettem erőteljesen a kezem, mert újra durván kiszáradtak a mutató ujjaim. 🙁

    2. igen, megfertőzött 😀 még most is félek egy kicsit, de a látványos pozitív hatása a bőrömre visz előre 🙁 (főleg, hogy már annyira csúnya volt a bőröm, hogy patikában kikevert szteroidos cuccot használtam rá, különben vállalhatatlanul nézett ki)

      1. hajajj a szteroid a legutolsó amihez hozzá mernék nyúlni, de gondolom Te is :/ Semmi jó nem származik belőle. Annak örülök, hogy már látható az eredmény és elégedett vagy, megint kaptam egy lökést 🙂

        1. sejtheted milyen állapotban lehetett a bőröm amikor rábólintottam a szetroidra, próbáltam mindenfélét de semmi sem segített. Így most nagyon boldog vagyok, hogy megszabadultam a szteroidtól és találtam egy jobb alternatívát.. 🙂 Persze jó lenne, ha egyetlen hidratálós csodakrém megoldaná, de addig maradok a hámlasztásnál.. 🙂

          1. Persze, ha sikerül lenullázni a gondokat, utána már csak tartani kell az állapotot! Sok sikert Eszti, azért majd írd meg kérlek hogy haladsz! Ez nekem is biztató 🙂 Egyelőre dermaroller van és mindenféle zsíros bőrre való szérum, de már nekem sem kell sok.

  3. Elfogyott a L’oreal lemosóm, megvettem a L’oreal-t megint. Még mindig ugyanazt tudja.:) Gyorsteszt.:D A Biodermától pedig bedagad a szemem…Egyébként a krémekkel én is hadilábon állok. Egy márkában nem csalódtam még, a La Roche-Posay termékei mindig beváltak eddig. Az új kézkrémjük például mindent rendbe tud tenni.

    1. 😀 😀 😀 Ez jó volt, köszi!!! Nekem csak szárította a bőröm, más gond nem volt. A La Roche-Posay többnyire nekem is bevált, de valahogy idén inkább kísérleteztem és nem vettem tőlük túl sok mindent. Kivéve a Cicaplastokat, abból mindig van itthon 🙂

  4. Én is a Paese micellás lemosóját használom, ugyan nincs összehasonlítási alapom, de ha ez egyszer tökéletesen bevált minek cserélném le, nemigaz? 😉
    Az Yves Rocher kézkrémért pedig rajongok! Az az illat…! hmm.. csodálatos 😀

  5. dynának üzenem, hogy az azulénes cucc jó a táskák ellen, ez ma ébredés után kiderült (hát szörnyű élmény volt a tükörbe nézni, el is fordultam gyorsan, de ez tényleg helyretett, mire másodszor felébredtem) 🙂

  6. köszi jikka! 🙂
    nah táskáim azok vannak, szóval akkor eldőlt, ilyet veszek! (bár majd még utánaolvasok, mert valahogy az idősebbeknek ajánlott cuccoktól félek, mármitn ha valamire az van ráírva, h mondjuk 40+, azt még nem merem elkezdeni használni, mert akkor 10 év múlva majd mit kenek magamra?! 😉

    1. áh ez hülyeség 😀 Annyi a különbség, hogy az érett bőrre való cuccban több a turbó (elvileg), míg a fiataloknak szánt krém valami lazább. Nem szokik hozzá a bőröd vagy ilyesmi! De erre nincs is ráírva, hogy nyanyiknak való! 😀

      1. juhééé, akkor most zöld lámpát kapott a cucc, köszönöm! már várom, h elkezdjen szaglani a tbs-es. de mivel max. 1 hete cseréltem csak le az előzőt, még kb. fél évig nem fog bekövetkezni… szinte bánom! :/

      2. mint nagymamám, ő is azzal nyomta minden éjszaka. szerencsére én ennél jobb bőrű vagyok (még). :/ de ma este már én is krémeztem a filmnézésre, és most is fogok, az ágynak. 😀

        1. Na ez ennyi, nálam is így kezdődött 😀 Egyik nap jobb, máskor kevésbé. Emlékszel a Mexx bemutatón mutattam is, hogy konkrétan hámlik a tenyerem, kiderült, hogy a Babydream kendő tette ezt velem. Lecseréltem, azóta csak simán szárad ki de nagyon 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Previous Post

2013 Kedvencei IV. rész

Next Post

2013 kedvencei VI. rész

Advertisement