Dark Mode Light Mode

2013 kedvencei I. rész

Elérkezett az éves összesítés ideje, így számba vettem az idén leggyakrabban használt, legkedvesebb szépségápolási termékeimet. Annyi minden megfordult a kezem alatt, hogy nehéz lett volna egyre szűkíteni a kört, nem is próbálkoztam 🙂

Alpozók/BB krémek

arc1

  • Bourjois Healthy Mix Serum alapozó, a biztos pont. Régóta hozzá nyúlok vissza, ha könnyű fedésre és életteli finisre vágyom.
  • Max Factor CC krém, amit hónapok óta nem tudok megunni, nagyon jó kis krém és végre valami, aminek a színe is megfelelő. 
  • Clinique BB krém, szintén oszlopos tagja a gyakran használt kencéknek. Minden szempontból elégedett vagyok vele.
  • Revlon Colorstay 24hours alapozó, ha hosszabb napra vagy estére készülök.
  • Dr Renaud BB krém, ami nem fed semmit, még csak nem is hasonlít a többi BB krémhez, viszont egységesít, hidratál és természetes fényt ad az arcomnak. Más BB vagy alapozó alá tökéletes.

Korrektorok

Advertisement

korr

  • Bourjois Bio Detox Organic korrektor. A golyós adagolóval tényleg kellemes a szemkörnyéken használni, a fedése nem mindig elég, de nagyon jó kis darab.
  • Bourjois Healthy Mix korrektor. Éppen csak, de erősebb fedés, tökéletesen kiegészíti az alapozót.
  • Catrice Camouflage sokak kedvence, nem véletlenül!
  • Clinique Even Better korrektor, amit nagyon sokáig ki nem állhattam, de amióta sikerült megfelelőre hidratálni a szemkörnyékem, azóta sűrűn használom, valóban mindent eltakar.
  • Rimmel Wake Me Up a tökéletes könnyű korrektor szem alá, legalábbis nekem nagyon tetszik.

Pirosítók

pir2

  • Benefit Bella Bamba, töretlenül imádom, annyira nekem valónak érzem.
  • Bourjois Rose Frisson a rózsásabb napjaimra.
  • Elisabeth Arden Honey kétségtelenül a legkedvesebb krémpirosítóm.
  • Paese argánolajos pirosító (45) gyönyörű barackos és főleg nagyon tartós darab, nem is értem miért nincs belőlük több. 
  • Flormar Lights of Flowers All Over Blush-On a pirosító, amit nagyon örülök, hogy sikerült beszerezni, megunhatatlan!

Mivel még nagyon friss, nem lenne fair idesorolni, de a NARS Liberté is óriási szerelem!

Púder/bronzosító/highlighter

egyeb

  • NYC Sunny egy nagyon jó kis bronzosító ami még az én világos bőrömön is jól mutat!
  • Bourjois Java Rice Powder, már ömlengtem róla eleget, nagyon szeretem.
  • Benefit High Beam, amit szintén idővel szerettem csak meg. Sajnos nem kimondottan tartós, cserébe tényleg természetes fényt kölcsönöz.
  • Colors For Beauty ásványi alapozó. A pigmentek mellett velük is foglalkoztam, csak ezért ismerem a márkát. Az alapozót inkább korrektornak használom, mert extra erős fedése van és levakarhatatlan. 
  • Sleek Rose Gold az egyik kedvenc highlighterem, ami talán szokatlanul hangzik, de így van.

 

 Holnap szemre való kedvencekkel folytatjuk!

View Comments (20) View Comments (20)
  1. Miután a harmadik résznél olvastam, hogy érdekelne téged a mi kedvenceink is, így engedve a csábításnak, végül én is leírnám a te listádhoz hasonló formátumban az enyéimet. Ez az év elég sok újdonságot tartogatott számomra mindenféle kozmetikumok terén, így elég nehéz 1-1 kedvencet is kiszemezgetnem a temérdek dolog közül. Tehát most szigorúan azokat a kedvenceimet fogom felsorolni, amiket a mindennapokban sokat használom, és igazán nélkülözhetetlen daraboknak tartok – ez az állításom főleg a körömlakkok és a pirosítók terén fog megdőlni, jól érzékelhető lesz.

    Alapozók/BB krémek:
    Bourjois Healthy Mix Serum alapozó (51 Light Vanilla)
    Catrice Photo Finish alapozó (020 Rosy Beige)
    Astor Skin Match BB krém

    Korrektorok:
    Catrice Camouflage

    Pirosítók:
    NYX HD Studio Photogenic Grinding pirosító (Sangria in Madrid, Georgia Peach és Apricot)
    E.L.F. Studio HD pirosító (Superstar)
    Bourjois Rose Éclat

    Púder/bronzosító/highlighter:
    NYX HD Studio Photogenic Grinding púder (Nude)
    NYX Matte Bronzer (Light)
    NYX Born to Glow Liquid Illuminator (Sunbeam)
    Sleek Face Form Palette (Fair)

    Nos, így első körben ennyi lenne, mindjárt nyargalok is tovább a következő részhez. 🙂 Egyébként nagyon nehéz volt megállni, hogy ne fűzzek minden egyes darabhoz valami kommentárt, ódákat tudnék zengeni az összesről.

    1. Jajj Anett, azt hittem nem kell mondanom, hogy érdekel! Naná, elvégre együtt szerkesztjük a blogot, mindig kíváncsi vagyok Rátok is!

      Látom, azért vannak közös pontok! 🙂 A Catrice alapozók közül csak a mattot próbáltam, az sem volt rossz!

      Jó sok NYX kedvence van, sajnos még nem jutottam el a rendelésig, neten keresztül olyan nehéz választani :/ Ismerted őket korábban, vagy random rendeltél?

      AZ ELF pirosítóról már nagyon sok jót hallottam, következő körben nem hagyom ki én sem!

      Várom a többit és nyugodtan írj hozzájuk megjegyzést, engem minden érdekel! 🙂

      1. A Catrice alapozók közül csak a mattot nem próbáltam még sose, szinte biztos nem is fogom, mert elég száraz a bőröm, a T-vonalamon sem mutatkozik diszkógömb-hatás. Egyébként tényleg nagyon jó kis alapozó, végre valami, ami nem irritálja, szárítja a bőrömet, kellően világos és rózsaszín tónusú (inkább csak rózsaszínesebb), nem sárga.
        A NYX-szel való megismerkedésem egyébként egy véletlennek köszönhető – keresztapám barátnője hozott nekem Amerikából egy ajándékcsomagot, illetve a már említett HD púdert és pirosítót is ekkor kaptam. Végül annyira sikerült megszeretnem mindent, hogy mondhatni elhivatott NYX rajongóvá váltam.
        Eddig még semmiben sem csalódtam, ami a márkát illeti; lehet, hogy csak piszok mázlista vagyok és mindig a jó dolgok után sóhajtozom. Hajajj, de még mennyi jó dolog után, a kívánságlistámra rá se merek pillantani, tényleg elég nehéz választani neten keresztül.
        Az ELF pirosító egyébként csodamesés, mindig azután nyúlok, ha tudom, hogy nagyon hosszú és rohangálós napom lesz, simán kibír 10 órákat a helyén.
        A következő körben lehet, hogy csatolom hozzájuk a megjegyzéseket is, mert ennél a résznél is lett volna már mit. Pl. azt is, hogy a NYX HD pirosító első árnyalata annyira lenyűgözött, hogy egyből másik kettő megvételére sarkallt. 😉

        1. Nekem a zsíros bőröm miatt teljesen jó az a matt, de őszintén szólva annyi arcra való van itthon, hogy le kellett tiltanom magam a vásárlásról. 🙂

          jajj a pirosítókat már nagyon régóta szeretném, de neten valahogy mindegyik egyforma, a nevük is hülyén van feltüntetve, ezért nem rendeltem még, de biztosan eljön az ideje! Amikor itthon volt pult, akkor éppen külföldön éltem, mire hazajöttem csak a lefosztott állvány fogadott és rövid időn belül meg is szűntek. Most, hogy megint kapható örülök de az is lehet, hogy megvárom a Douglas megjelenést, hogy közelebbről is meg tudjam nézni őket! Olvasom tovább 🙂

  2. Szia!
    Megint én. 😉
    Nagyon tetszik a cikk.
    Alapozók/egyéb krémek esetében én próbáltam a Bourjoist: sajnos ez azért nem vált be, mert nem jó színben hoztam el, plusz inkább sárgás bőrtónusra illik, nekem viszont rózsaszínes van. Bármennyire is jó ez az alapozó, imádtam az illatát, egészséges, szép fedést ad, korrektorként azért elhasználtam. Sajnálom, hogy nem vált be, mert nagyon jó kis alapozó.
    A MF CC krémjével úgy, de ÚGY összevesztem. Mivel igen érzékeny bőröm van, ezért extra módon oda kell figyelnem a bőröm igényeire. És ez a krém… egyszerűen utáltam: D úgy bepirosodott tőle az arcom, és bepuklisodott. TE jó ég… soha többé nem akarok találkozni vele 😀 pedig a legvilágosabb szín igazán jó lett volna.
    A Clinique BB krémjét csak teszteltem pár alkalommal, pont mielőtt az MF-et megvettem, és az MF mellett döntöttem az ára miatt. Nem kellett volna.
    A másik két kiemeltet nem próbáltam, de a Revlonon gondolkozom, hogy beszerzem, csak hát mégsem akarok úgy rendelni alapozót, hogy nem próbálom ki, mert hát ki tudja, hgoy reagál rá a bőröm.
    Korrektorok közül a Catricehez volt némi tesztelős tapasztalatom, de nem jött be, nagyon sárga és eléggé sötét a világos is 😀 Amúgy én nagyon szemezek egy MAC Conceal and Corrector palettával, csak hát az ára nagyon brutál (habár egy életre elég lenne úgy, hogy nem csak a téli, hanem a nyári időszakra is megveszem egy időre a korrektorokat és highlighterként is tudnám használni)
    Pirosítók közül nekem is megvan a Rose Frisson. Te jó ég, imádni való, mind a külcsín mind a belbecs. Olyan kis cuki a csomagolása, és a belbecs.. annyira szép ez az árnyalat, egy rétegben igazán természetes, két rétegben meg porcelánbabás hatást kelt rajtam. Imádom ezt a kis apróságot.
    Nemrég megvásároltam a NYC Sunnyt, utána olvasás után, ez tünt a legjobbnak a drogériás termékek között, valamint jó a világos bőrűeknek – elvileg-. Hát rajtam olyan szinten narancssárga volt… majd besírtam, mintha szárított répának a morzsalékával kontúroztam volna be magam. Tovább is adtam az unokatesómnak, akinek normális színű bőre van. (plusz észrevettem, ahol felkentem másnapra kipöttyöződtem ott, szóval akkor sem használtam volna, hogyha nem lett volna olyan narancsos)

    1. Egészen belejöttél 😉 Ez a Bourjois egyetlen hátránya, minden arcra való sárgás, bár a CC Ivory szerencsére inkább barackos, ezért is szeretem jobban. Tényleg ilyen rossz volt? :/ Az én bőröm nem ennyire érzékeny, de félre kellett tennem, mert ebben az időben már túl hamar fényesedik, pedig a színe éppen jó. A Clinique kicsit szárít de gyakran előveszem. Az igazság az, hogy nem vagyok nagy MAC fan ezért nem vagyok képben az árakkal, na meg szeretek ugye próbálgatni mindenfélét 😀 A pirosító tényleg álom, viszont nagyon fura hogy rajtad ennyire narancsos volt a Sunny, alig van olyan (ebben az árban) ami nem az és még rajtam is kinéz valahogy. Ahány ház ugye… jó hogy nem vagyunk egyformák 🙂

      1. Jajj csak a korábban beállított értesítő miatt kerültem ide. 😀
        A Bourjoist annyira, de annyira nem szeretem pont emiatt a sárgaság miatt. 🙁 Én is rózsaszínes tónusú vagyok, és ha valamilyen sárga tónusú alapozót/bb-t hsználok, akkor egyből májbetegnek tűnök. XD
        Ezért kezdtem újabban a Maybelline, L’Oréal és Astor termékek között kutakodni, mivel ott vannak pink tónusúak is. Illetve ide venném az Yves Rochert is, még mindig tart a szerelem a Pure Light alapozóval. 🙂

        1. Igen, ez sajna tény, mindegyik sárgás 🙁 Háááát egyiküket sem szívlelem annyira de nem is vagyok jártas, viszont megnézem már ezt az Yves Rocher alapozót 😀

          1. Hát, az Astor BB-t ugyebár elég régóta használom már, az mondjuk nem rózsaszín tónusú,hanem szimplán semleges. Suliba rohongálós gyors alapozásra a Maybelline Affinitone Opal Rose árnyalatáért nyúlok (ez csak 2-3 óráig tart ki, utána nagyon elkezdek csillogni, pedig tudod, hogy nem zsíros a bőröm 😀 egyébként, ha jól vettem észre, akkor ebben apró mikrocsillámok vannak). Ha csak leheletnyi fedésre van szükségem, akkor nyúlok az YR Pure Light-jához, és az abszolút favoritom most a L’Oréal Lumi Magique alapozója (fedésben, tartósságban, színben tökéletes nálam). :))
            Gondolkodtam, hogy pont a csillogás miatt megvenném a Maybelline Affinimatját ugyanabban az árnyalatban, mint az Affinitonom, de aztán láttam, hogy a 3. vagy 4. helyen (denat.) alcohol van… Na, ennyit róla. 🙁

          2. De az az Astor BB az ami mostanában a polcokon van? Vagy az már CC? Huh nem is tudom van-e bármi Astor itthon, L’Oreal szintén semmi, de arról az alapozóról már hallottam 😀 Az Opal Rose van nekem is, de félretettem mert igen, csillog és valahogy összeáll a pórusaimnál. Jajj ne, ma néztem pont, hogy a fél drogéria denat alkohollal van megtömve. Tonik, lemosó, fényvédő és így tovább és így tovább. Mostanában dobtam ki a baba Mülleres fényvédőjét ugyanezért 🙁

  3. Hát, az Astor Skinmatch BB-t használom. Hogy mi van mostanság a polcokon, azt nem tudom. 😀 Még ez is Bécsből van azt hiszem, mindenesetre magyarul nincs rajta semmi. :DDDD
    Na ez az, múltkor sos-ben kerestem valami hidratáló krémet, se müller, se rossmann, se dm nem segített. Mind denat. alcohollal vagy valamilyen kókusz származékkal volt tele… Az se sokkal jobb az én esetemben.
    A L’Oréal micellás vizétől is úgy kipattogzottam egy pilanat alatt, hogy legszívesebben sírni tudtam volna a látványtól.

    1. Akkor azt hiszem tudom melyik az, de nem merném lefogadni 😀 Igen, tudom szörnyű a helyzet, nekem a pálmaolaj és társai vágnak oda, nagyon meg kell nézni, de ha megnézed kb semmi nem marad. 😮 Éljen a L’Oreal érzékeny bőrre kifejlesztett lötyije! Allergia teszten voltál már?

      1. Voltam már igen, már kaptam eredményeket is, ami alapján kb. mindenre allergiás vagyok. 😀 Kaptam valami csodabogyót, hogy szedjem, de kételkedem az eredményességében.

          1. Persze, nem olyan vészes a helyzet, csak végre tudom, hogy mikkel kell vigyáznom. 🙂
            Az ilyen fű, fa, virág nem zavar, ezekre eddig is jelen volt az allergiám, de sose tűnt fel. Nem lesz probléma ezekkel. 🙂

          2. Akkor jó! Tudom, hogy a múltkor nagyon kiborult a bőröd, ezért kérdezem. Nekem csak 1-2 kisebb allergia van (parlagfű, por…) de szinte semmi tünet. A krémeket meg kitapasztalom 🙂

          3. A csodamogyoró nevezetű valami okozta, mint később kiderült, plusz rásegített a citronellol (ezt egyáltalán nem tolerálja az illatanyagok közül a bőröm). Még jó, hogy csak 1-2 kozmetikumomban fordultak elő, egyből mentek is mind a kukába. :\
            Most éppen minden csodaszép, 1 árválkodó pattanásom van a Maybelline alapozóm miatt. 😀 Sajnos nem szabad 2-3 napnál tovább használnom, mert egyből jönnek a kis aprócska pattik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Previous Post

A majdnem ünnepi smink

Next Post

2013 Kedvencei II. rész

Advertisement