Dark Mode Light Mode

NIOD Sanskrit Saponins

Pontosan nem tudom miért és hogyan alakult ki az arclemosók iránti vonzalmam, de tény hogy az arcápolási rutin szükséges lépései közül, ez az egyik kedvencem. Mindig elmondom mennyire fontos és tényleg alapkő a megfelelő tisztítás, több kapcsolódó posztot is olvashattatok már, na meg itt is van egy szuper, átfogó írás. Ha mindezt elolvastátok, akkor koncentrálhatunk a lényegre, ami nem más, mint a NIOD ayurvedikus szaponinokat tartalmazó lemosó balzsam. Érdekesen hangzik ugye?

“A szanszkrit “szappan” egy viszkózus, intenzív tisztító balzsam, ami magas koncentrációban tartalmaz nem-finomított ayurvedikus tisztító összetevőket. A hagyományok tiszteletére épülő termék, ami visszanyúlik oda, ahonnan a tisztálkodás gyökeredzik. Nem tartalmaz tisztított vagy szintetikus tisztító technológiákat, például szulfátokat, olajakat, észtereket vagy micellás technológiát. Semleges, kiegyensúlyozott pH-értéken működő szuszpenzió, mely az ayurvedikus shikakai növényből és a mosódióból nyert szaponinokkal működik.” – SKINSMART 

Advertisement

Az első és legfontosabb lépés, hogy alaposan elolvassuk a használati utasítást, ami ebben az esetben nagyon is indokolt, mert ez tényleg nem egy hagyományos arctisztító. Mivel megszabadítja a bőrt a szennyeződésektől, elhalt hámsejtektől és egy kicsit a természetes olajoktól is, elég hetente 1-2 alkalommal használni, szigorúan sminklemosás után. Semleges, 7 körüli pH-val rendelkezik, éppen ezért hiába használnám minden áldott reggel és este, csak kiszárítaná a bőrömet.  

Az illata szokatlan, a színe élesztőre emlékeztet és egyébként meglehetősen folyékony állaggal rendelkezik. Amikor elkezdtem bemasszírozni a bőrömbe nagyon kellemes érzés volt, de az első használatkor valami olyasmi gondolat is megfogalmazódott a fejemben, hogy semmit sem csinál. Talán intenzívebb tisztításra számítottam és feszülő érzésre, de meglepetésemre anélkül is hatékony, utána teljesen sima, puha és tiszta bőr az eredmény. 

A szaponinok miatt gondolhatnánk, hogy valami nagyon habzó balzsamról van szó, de tényleg inkább rusztikus krém, illetve valaki írta a Krémmánián, hogy mosdókenőcsre hajaz és abszolút igaza van. Így, egy hónap használat után mondhatom, hogy hosszabb távon elképesztő élményt nyújt, kevesebb mitesszer, tisztább bőr, és még pakolásként is működik, másnapra látványosan lehúzza a gyulladást. Hozzá kell tennem, hogy éppen ezen okok miatt előfordult, hogy gyakrabban használtam mint kellett volna, akkor valóban húzódott utána a bőröm, éreztem hogy vissza kell venni a gyakoriságból. Nehéz, mert nagyon kellemes és még a furcsa illatát is megszoktam, de így legalább egészen biztosan kitart fél évig (annyi a szav.ideje), és már most biztos vagyok benne, hogy újra is fogom venni mert megvan az a plusz, ami hiányozna ha nem lenne. 

 

Próbált már valaki bármi hasonlót? Én biztosan nem. 

View Comments (2) View Comments (2)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Previous Post

Ideje kidobni a szemetet #8

Next Post

Parasoftin Bőrhámlasztó zokni

Advertisement