Dark Mode Light Mode

Aktuális kedvencek utazáshoz

Rendhagyó módon havi kedvencek helyett, most azokat a termékeket szedtem össze, amik nélkül nem indulok útnak mostanában. Itt a nyár, ami sok hosszú hétvégével és utazással jár, ilyenkor a lehető legkevesebb kozmetikumot pakolom össze, ami még mindig sok, de mondjuk hogy igyekszem. Három kis neszeszerbe, tematikusan szoktam pakolni, így többnyire mindent meg is találok azonnal.

Ami a fürdőszobai kellékeket illeti, zuhanyzáshoz most nagyon jól jött az Yves Rocher újdonsága, mert a tusfürdő koncentrátum tényleg nagyon kis méretű, viszont rengeteg használatra elég. Egy nagyon keveset kell “kilőni” belőle, szóval nagyon úgy tűnik, hogy nem túloztak azzal a 40 alkalommal. Nekem az Olíva-keserűnarancs a kedvencem, de ott van még a mangós és a vaníliás verzió is. 

Advertisement

Soha, sehova nem megyek a HerbArting babafürdetőm nélkül, egyszerűen fizikailag rosszul vagyok nélküle. Mellé most kivételesen elvittem a LUNA 2 arctisztítómat is, de nélküle is tökéletesen eltávolít minden sminket és szennyeződést, tehát nem kell külön vattakorongokkal és micellás vízzel is kiegészítenem sem a tisztítást, sem a táskámat.  

A jó öreg Remington elektromos fogkefém is mindig velem jön, ahogy a sokadik doboz LUSH LimeLight fogtabi is, de fogselyem nélkül sem teszem ki a lábam a lakásból. 

Alapkellék a kis Gillette Venus Snap és persze egy utazós kiszerelésű Balea borotvagél is, elvégre strandolunk meg minden. Szemcsepp, amivel állandó hadilábon állok, legalább 5 különböző van a fiókban, de valahogy egyik sem jó. Hol az allergia nyír ki, hol a sok monitor, az egyébként is fényérzékeny szemem állandó törődést igényel.

Teljesen mindegy milyen sampont viszek magammal (jelenleg szilárd verziókkal próbálkozom, nagy teszt lesz), a Cosmia argánolaj és gránátalma hajápolóját biztosan nem hagyom ki a táskámból. 75ml-s kiszerelés, 300Ft volt és szuper puha lett tőle a hajam. Az illata kicsit sok, de hamar elillan és teljesen jó lesz. Nem gondoltam volna, de tetszik!

Dezodor tesztelés van éppen, alumíniummentes terméket próbálgatok. Kihívás! Az aktuális alany a Phi Flowerpower krémdezodor, ami egyelőre nagyon ígéretes és még az illata is isteni!

Eszti barátnőm szereti az Essence szemöldökcsipeszt, így vettem magamnak is egyet, tényleg egészen jó!

Amit nagyon igyekszem nem elhanyagolni a nyaralás alkalmával, az az arcápolás. Iszonyatos a felszíni vízhiányom, ezért télen-nyáron nagy szükségem van a jó hidratáló készítményekre. Nagy melegben felüdülés a Pierre René Hialuron Elixír, csodás vízmegkötő mint tudjuk, ugyanakkor gyorsan és nyomtalanul eltűnik a bőrről, így azonnal lehet is rá sminkelni vagy jöhet az arckrém. 

Nálam ezután jön a legújabb kedvencem, Phi Hidratália arckrém vízhiányos bőrre meggymagolajjal és selyemproteinnel. Eddig bámulatos, de ha letelik a kötelező tesztelési időszak, akkor róla is írok bővebben. 

Strandolás után nincs jobb egy hideg, élesztős fátyolmaszknál! Reggel bedobom a hűtőbe, az esti arctisztítás után pedig feldobom két fröccs vagy fagyi közben. Megnyugtat, hidratál és még hűsít is.

Az összes Vintage Beauty szérumot próbáltam már, de amit újra is vettem mert nélkülözhetetlennek bizonyult, az a Nyugtató szérum. Az Ecocert minősítés óta dupla adagot kapunk még mindig vállalható áron, csodaszép INCI-vel és még annál is szebb végeredménnyel. Valahányszor használom, látszik az eredménye, pedig 2-3 cseppnél többet nem teszek a hidratálóhoz. 

Projekt Showroom szerzemény a Mádara SOS HYDRA regeneráló maszk kis kiszerelésben (12,5ml), ami nagyon bevált. Éjszakai pakolásnak is fent lehet hagyni, tápláló de nem nehezíti el a bőrömet, tényleg kiváló az SOS helyzetekre, de nem túl gyakran és nem érzékeny bőrre, mert van benne alkohol.

Testápolás terén nem szoktam túlzásokba esni, elég egy megbízható olaj vagy könnyed napozás utáni krém estére. Napközben alap az Uriage SPF50+ mindenhol, kivéve amikor csalok, mint például tegnap, amikor kipróbáltam a Biobaza barnító szárazolaját, hátha ér valamit a lábszáramon, de nem. Mivel a táskám annyira kicsi, hogy még a szemüvegem sem fér bele, a HerbArting napozó tejet vittem magammal, ami önmagában valószínűleg kevés, de gyakori újrakenéssel nem égtem le. Nagyon könnyed, marad utána egy réteg, de nem az a zsíros fizikai, inkább száraznak mondanám. 

Már az itthoni gyógyszertárakban is elérhetőek a német Frei öl prémium, vegán test- és arcápoló olajai, amiket lelkesen próbálgatok, de természetesen megírom majd egy külön posztban is, hogy mit érdemes tudni róluk. Egyelőre a testre való szárazolaj a kedvencem, ezen kívül létezik alakformáló és kismamák számára készült testesebb masszázsolaj, sőt arcolaj is.  

Végül, de nem utolsó sorban a legszebb összetevőkkel rendelkező csillámos testvaj amit próbáltam. A Be Unique unikornisokkal és eszméletlen fénnyel, igazi nyári alapdarab! Amit igazán szeretek benne, hogy nem az a testes, nehéz krém, ami kifejezetten rossz ötlet a kánikulában. Maga a testvaj hamar felszívódik, maradnak a homokra emlékeztető ásványi csillámok, amik egész nap tartják is magukat. 

A miniatűr táskámban mindig van egy kézfertőtlenítő, most éppen a The Body Shop Absinthe, mert a mandarinosat már unásig használtam. Igen, alkohol szaga van, de kell és kész. Ezután kötelező valamelyik mini L’Occitane kézkrémem, rengeteg van és nagyjából mindet szeretem.

Ami nagyon de nagyon fontos nyáron, mégis sokan elfelejtik, az az ajkak védelme. Az a vékony kis bőr ugyanúgy le tud ám égni, kiszárad, cserepesedik és azt ugye senki sem szereti. Átlagosan SPF15 fényvédő ajakbalzsamok vannak színes és színtelen verzióban is. Régi nagy kedvencem Annemarie Börlind Sun Care ajakbalzsam SPF20, de nem volt időm elmenni a Müllerig, a tavalyit pedig teljesen elfogyasztottam. Imádtam, nagyon szép fénye van, kényelmes viselet és szép az INCI is. Idén az IsaDora színezett ajakbalzsamát és a Biobaza méhviaszos termékét használom felváltva.

A Twist-Up jó, tetszik hogy ceruzás és kevésbé is olvad meg, de lévén hogy színezett, nem árt odafigyelni, különben könnyen úgy nézhetünk ki, mintha elfelejtettünk volna szalvétát használni. A Biobaza egészen sárga és a nagy melegben bizony megolvad, így ha nem vagyok résen, pörköltszaftos száj lesz az eredmény.

A sminkes neszeszert mindig túlzásba viszem, mert végül a fényvédőn, indokolt esetben némi korrektoron és spirálon kívül szinte semmi nem marad. Ha nagyon kialudtam magam, akkor még egy tusvonalat összedobok.

NAPPALI ARC: Natura Bissé színezett fényvédő, Maybelline FIT me!, Essence zöld fixáló púder, Milani vízálló szemöldökceruza, Maybelline Lash Sesational Luscious szempillasrpiál, Smashbox krémes pirosító, színes szemceruza (a képen: IsaDora vízálló Aquatic, Bourjois, Yves Rocher, Perre René vízálló fehér) 

ESTI ARC: Ugyanaz, csak a fényvédő helyett Bourjois CC krém, illetve az általam összerakott Bronx Colors paletta.

 

Ti mit visztek magatokkal nyaraláskor?

 

 

View Comments (2) View Comments (2)
  1. Én nyaraláskor a no smink- no rutin verziót tolom. Kizárólag fényvédő, arclemosó és egy arckrém ami befér a gyermek cuccai mellé 😊 És ha tudom, hogy ha a nyaralás alatt valahova mégiscsak kell egy kis extra megjelenés, akkor egy szempillaspirál, mert számomra az az egyetlen sminktermék, amitől egyből “lesz arcom”…

    1. Nekem a szemöldököm ilyen! 🙂 Az én bőröm tíz évet öregszik ha kihagyom a konzerválóimat, utána meg hetekig csak próbálom rendbe hozni. Na meg ugye mindent bezsúfolok amit éppen próbálgatok, nincs megállás. 😀 Évente 2-3 nyaralás van, amit Natival ketten töltünk, akkor meg pláne sok a kence.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Previous Post

A nagy fátyolmaszk teszt

Next Post

Narancsbőr kezelése Biobaza módra

Advertisement