Dark Mode Light Mode

A’PIEU Air Fit Cushion SPF50+

Talán már nem is kell mondanom, hogy én az a fajta kíváncsi blogger vagyok, aki nem szeret mindig biztosra menni. A választottjaim egy részét éppen azért szerzem be mert kételkedem. Akár a hatékonyságában, akár a kihasználhatóságában, de az is lehet, hogy csak érdekelnek a kihívások. Így volt ez például a cushion alapozóval, amit személy szerint teljesen értelmetlennek tartok, mert ugyan miért lenne jobb egy tégelyes verzió, amit szivaccsal kell felvinni?

Talán már nem is kell mondanom, hogy én az a fajta kíváncsi blogger vagyok, aki nem szeret mindig biztosra menni. A választottjaim egy részét éppen azért szerzem be mert kételkedem. Akár a hatékonyságában, akár a kihasználhatóságában, de az is lehet, hogy csak érdekelnek a kihívások. Így volt ez például a cushion alapozóval, amit személy szerint teljesen értelmetlennek tartok, mert ugyan miért lenne jobb egy hordozható, tégelyes verzió, amit szivaccsal kell felvinni?

IMG_6574

Az egyik amit gyakran nehezményezek koreai termékek kapcsán az az, hogy szabályosan nyomoznom kell az összetevőket, a legtöbb oldalon ugyanis csak a “kulcs összetevők” szerepelnek (például ITT), végül feladtam. Maga a csomagolás nagyon szép, bár a teteje igazi ujjlenyomat és maszat gyűjtő, nem lehet tisztán tartani, ahogy a belsejét sem, mindjárt mutatom is hogy miért.

Advertisement

IMG_6083

01

IMG_6090

IMG_6081

Most, hogy nagyjából el tudjátok képzelni hogy is néz ki a dolog, térjünk a lényegre!

IMG_6093

Az A’PIEU Cushion mindössze két árnyalatban kapható, No.21 és No.23, én természetesen a világosabbat választottam. Mindössze annyit tudunk róla, hogy természetes hatást biztosít, ultrakönnyű formulájával szinte észrevétlen a bőrön, miközben az aloe vera és zöld tea kivonatnak köszönhetően nyugtatja a bőrt. Én leginkább az SPF50+ miatt aggódtam, mert ugye a bőröm érzékenyen reagál a kémiai fényvédőkre, ilyen nagy mennyiségben szinte garantált volt, hogy nem úszom meg pöttyök nélkül. Látjátok a Push nyilat a jobb oldalon? Ott ki lehet pattintani a belsejét, gondolom lehet kapni utántöltőt ha esetleg elfogyna.

IMG_6489

A cushion lényege az, hogy kompakt, tehát hordozható, vizesebb mint a hagyományos alapozó, azaz természetesnek hat, illetve építhető maszkhatás nélkül. Emellett nagy hangsúlyt kap ugye a fényvédelem is, így lesz egy hidratáló, könnyed alapozónk, ami megóv a nap káros sugaraitól. Utóbbit cáfolnám, remélem már mindenki tudja, hogy egyik BB/CC vagy hasonló krém sem nyújt elegendő védelmet önmagában, mert egyszerűen nem használunk belőle annyit.

IMG_6477

A szivacsot tehát bele kell nyomkodni, majd ütögetve felvinni a bőrre. Ez a rész elég trükkös, mert a szivacs sok anyagot szív magába, emellett tényleg csak ütögetve lehet vele felvinni az alapozót, különben csíkosan csúszkál majd. Nekem ecsettel kicsit jobban működik, szebben bele tudom dolgozni az egyenetlen bőrömbe.

IMG_6481

IMG_6484

IMG_6491

A színe tökéletes, de minimálisan oxidálódik, ezáltal nagyjából fél-egy árnyalattal sötétebb lesz a végeredmény. A fedése teljesen jó, mondjuk hogy enyhe, a nagyon apró bőrhibákat sem fedi el teljesen, cserébe szép egységes bőrképet kapunk. Ami a finist illeti, egy rétegben csodás, de eléggé “dewy” ami nagyon sok koreai termékre jellemző, ők ugyanis szeretik a fénylő, azaz frissnek, egészségesnek tűnő összképet. Púder nélkül számomra elképzelhetetlen, éppen ezért én nem is tudom nagyon építgetni, mert hajlamos úgymond ráülni az arcomra, ami púderrel még jobban látszik.

IMG_6578

Így fest púder és korrektor nélkül, szerintem teljesen rendben van. Fénylik, de majd csak 5-6 óra múlva lesz vészes.

IMG_6472

IMG_6471

Annyi a bajom vele azon felül hogy nagyon illatos, hogy minden csupa trutyi lesz. A szivacsról minden maradék rákerül a belső részre, maga a szivacs sem szép látvány, de ami ennél is fontosabb, a legkevésbé sem higiénikus. Arra jó lehet ha valaki tényleg igazítana rajta útközben (amit púderezés után nehezen képzelek el), de a bacikat elkerülvén nagyon sűrűn kell mosni és otthon inkább ecsetet használni.

Összességében ez nem egy rossz darab, mondjuk közepesre értékelném ha nagyon értékelnem kellene. A végeredmény nagyon szép és természetes, pici pöttyeim lettek, de valószínűleg a fényvédő miatt. A kiszerelést változatlanul haszontalannak érzem, mert napközben nem igazítok, egyébként meg ugyanezt a hatást tudjuk elérni egy nedves szivaccsal és a jól bevált alapozónkkal is, de ez abszolút egyéni preferencia kérdése. A terméket Edit blogjáról rendeltem 2450Ft-ért, annyit megért még akkor is, ha csak alkalmakkor használom.

 

Mit gondoltok a cushion alapozókról? Kell vagy nem?

 

 

 

View Comments (14) View Comments (14)
  1. Hát, határozottan szebb mint a L’Oréal alapozók :) De kipróbálni nem fogom, kicsit olyan “parasztvakításnak” tűnik nekem ez a cushion-mánia.

  2. Birom, hogy képes vagy olyanokat rendelmi, amivel szemben alapból voltak ellenérzéseid, mint itt a csomagolás.
    Mindenből igyekszem a pumpás kiszerelést beszerezni, ez a szivacsozás esélytelen nálam, még akkor is ha szuperszép arcot ígér is.

  3. Hát néztem ezeket kusönöket..de mondom, ez ilyen alapozóban tocsogós szivacs?! :D Ezek szerint igen…
    Nekem elég alap alapozóm van, amiket csak ritkán alkalmakkor használok mivel nem igazán hibás a bőröm, de elég jól fel tudom mázolni magamra. Viszont ha bármikor is szükségem lenne minőségi alapozóra, ilyen téren biztos téged olvasnálak széjjel, mert amikor élőben találkoztunk olyan szép bőröd volt, hogy fel sem merült, hogy alapozó van rajtad. Sőt egyáltalán nem is jutott eszembe, mivel annyira természetes voltál. Csak utólag gondoltam már, hogy éppen ezért nagyon jól használod őket és emiatt adok is a véleményedre! :) A pupa akcióját a szülinapomon szívesen kihasználnám, hiszen 50%-al olcsóbban lehet ilyenkor hozzájutni a teljes áras termékekhez, és nekem jó ideig elég lenne egy minőségi alapozó . Kíváncsi lennék, hogy az Extreme Matt púderes alapozójuk milyen. Utálom, ha fénylik az arcom, de ne kelljen agyon púderezni sem. Már azon is elcsodálkoztam, hogy ez az igen hypolt L’oreal Infallible Matt nálad nem igazán jól szerepelt. Jó nem azonos teljesen a bőrtípusunk, de látom a képeken, hogy hiába a nagy népszerűség, teljesen máshogy működik a valóságban.. :) Én is érzékeny vagyok a kémiai fényvédők közül az egyik összetevőre, az oktokrilénre. Erre fel is hívtam nyomatékosan levélben a Krémmánia figyelmét, hogy írjanak erről az összetevőről többet, mivel egyeseknél kontakt dermatítiszt okozhat. Pl. Oriflames naptejekben is van, kettővel is bebuktam, mire megfejtettem a megoldást. Azóta javították… :)

    1. Igen, ez pont az Lolli 😀 Szép a bőröd, nem is kell rá semmi, max egy színezett hidratáló vagy könnyű fedésű bb/cc. Oh köszönöm, évek meg a rutin és a szakma szeretete 😛 Sajnos kénytelen voltam megtanulni hogyan kell szépen alapozni úgy, hogy ne az legyen az első ami feltűnik rajtam. A Pupa engem is mozgat, írok ha megvettem 🙂 Erre nekem egyébként simán jó a Rimmel új, piros kompakt púdere, nagyon picit fed, kellően világos és szépen mattít. Kuponnal DM-ben olcsó is.
      Az pont nem is egy jó összetevő, én is el szoktam kerülni, de sajna sok helyen megtalálható.

  4. Először azt hittem, az az alapozó a tégelyben, majd rájöttem, hogy egy szivacs. Aztán látom, tényleg a az alapozó :D Nekem van egy sima kompakt alapozóm, amit inkább csak korrektorként használok, de kipróbáltam már teljes arcra is és elsőre tetszett. Csak igen, a higiénia.. sose nyúlok bele vissza azzal az ecsettel/szivaccsal, ami már hozzáért az arcomhoz.

    1. Én a por állagú kompaktot jobban szeretem, bár annak is állandóan mosom a szivacsát. Nem rossz ez, egyszer ki lehet próbálni de nem éri meg az árát. Mellesleg ha elfogy, akkor beletöltöd a kedvencedet és kész is.

  5. Örülök, hogy megírtad ezt a tesztet, sokat segített. Gondolkoztam egy ilyen alapozó beszerzésén, elsősorban a szép természetes eredmény reményében, de engem is zavarna, hogy nem higiénikus. Nekem nincsenek nagy bőrhibáim, inkább csak egyenetlenség, színben és textúrában is. Nem kell sok fedés. Viszont szeretném tudni, hogy melyik mondjuk az a 3 alapozó, ami neked nagyon bevált! :)

    1. Hmm két napja ezen gondolkozom kb, melyik lenne az a három amit eddig a legjobban szerettem. A mostani Gosh mindenképpen, szökő évente egyszer fogy el nálam egy egész tubus alapozó, na ez olyan. Bourjois CC krém és a Healthy Mix Serum tutira, de előveszem őket és lehet hogy írok egy rangsort abból ami van 🙂 Szerintem akkor Neked is elég lenne a Bourjois egyébként.

  6. Én használom ezt a terméket, és bár nem szeretem ha diszkógömbként csillog az arcom, az enyhe, egészséges fényt szeretem.
    Egyetlen hibája van: szerintem nehéz rendesen adagolni a krémet, és kicsit gyorsan megszárad a tégelyben, hiába zárom be rendesen :/

    1. Száradást még nem vettem észre, de annyira kevés van benne, hogy szerintem hamarabb el fog fogyni. A kis fény nekem is tetszik, de épp azt írtam az előbb hogy a Gosh is ugyanezt tudja.

  7. Foggggalmam se volt róla, h hogy néz ki ez a cushion-dolog, mármint hogy hogy marad szivacsos, amikor már belenyúltunk… na mindegy, szóval most már én is értem, h ez egy alapozós szivacs 😀 fantasztikus. Kár, h nem nekem jutott eszembe (nem először gondolom ezt, ha a kozmetikai ipar termékeire gondolok…)
    Csodálatos szép bőrt “művel”, mostanában sokkal jobban bejön ez a ragyogó bőr, mint a matt (persze, h jobban nézel ki ezzel, mint a L’Oréal-os alapozókkal)

    1. 😀 😀 😀 Igen Nati, ez egy alapozós szivacs. Nyugi, én sem tudtam igazán elképzelni, de így már végképp nem látom értelmét, mert nagyon kis mennyiség és nem kimondottan higiénikus. Ha elfogy akkor simán beletölthetnél bármi mást, de ennek sem látom a logikáját. Nekem is bejön egyébként ez a fény, de a Gosh ugyanezt tudja kb csak ahhoz hogy gyenge legyen a fedése, nedves szivaccsal kell ütögetnem magam. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Previous Post

L'Oréal Infallible vs. True Match

Next Post

Cargo Vintage Escape paletta

Advertisement