Dark Mode Light Mode

A tökéletes nude nyomában

Sokan valami nagyon világos, bőr vagy akár már korrektor színre asszociálnak, pedig a nude rúzs lényege, hogy “láthatatlan”, azaz nagyjából megegyezik az ajkak természetes színével. Nos, az enyémnek alapvetően is elég erős színe van, ha be kell határolni, mondjuk mályvásnak. Ebből kiindulva nem is feltétlenül nude rúzsokról lesz szó, mert szinte mindegyik eltér, de valami hétköznap is hordható árnyalatra vágytam, ami kivételesen nem piros.

Sokan valami nagyon világos, bőr vagy akár már korrektor színre asszociálnak, pedig a nude rúzs lényege, hogy “láthatatlan”, azaz nagyjából megegyezik az ajkak természetes színével. Nos, az enyémnek alapvetően is elég erős színe van, ha be kell határolni, mondjuk mályvásnak. Ebből kiindulva nem is feltétlenül nude rúzsokról lesz szó, mert szinte mindegyik eltér, de valami hétköznap is hordható árnyalatra vágytam, ami kivételesen nem piros.

IMG_9811

Ránézésre igen hasonlóak, de higgyetek nekem, mindegyik más!

Advertisement

1, Astor Soft Sensation 560 – Talán emlékeztek a DM dekorkozmetikumokat tartalmazó kis dobozára amiben az egyébként is kiárusításra váró Astor termékeket szórták ki. Egyéb esetben eszembe sem jutott volna ilyen rúzst venni, de így legalább kipróbáltam. Szép, szatén fénye van, nem szárít, de az illatát nagyon nehezen viselem és a legkevésbé sem mondanám tartósnak. Az ára 2000Ft alatt volt, egyáltalán nem kedveltem meg.

2, Rimmel Kate Moss 08 – Ez volt az első nude amit megvettem, a színe rózsás-mályvás, szinte tökéletesen illeszkedik a sajátomhoz. Az illata szintén erős, de elviselhetőbb mint az Astor. Nem teljesen matt, inkább krémes a végeredmény, nem ül bele a ráncokba és viszonylag tartós is, engem hosszabb távon szárít, de nem számottevően. Részemről ez az egyik legjobb drogériás rúzs amit próbáltam, tényleg kényelmes viselet és az ára is baráti.

IMG_6432

3, Bourjois Rouge Edition 12Hhr 31 Beige Shooting – A csomagolás igen csalóka, mert bár az alját látva mályvásnak tűnt, valójában inkább olyan igazi tavaszi rózsaszín, ami rajtam még határeset. Bourjois rúzsokban még soha nem csalódtam, de ami a kényelmet és tartósságot illeti, a legjobb vonal egyértelműen a Rouge Edition Velvet. Hozzá képest ez “csak” egy átlagosan jól teljesítő, pigmentált, krémes rúzs, ami hosszabb távon szintén szárít egy kicsit, de minden rendben van vele és még az illata sem orrfacsaró. Ha választanom kell, akkor inkább a Velvet, ez nálam egynek elmegy kategória. Árban magasabb, 3000Ft körül van.

IMG_9809

4, Benefit Rumor – Többször is említettem már, ez az egyik örök kedvencem. Hűvösebb mályva arany fénnyel, így önmagában nem tökéletes, de nem tudok lemondani róla, mert imádom a textúráját, egyáltalán nem szárít és ahhoz képest, hogy fényes rúzsról van szó, meglehetősen tartós is. A legjobb eredmény érdekében össze szoktam kombinálni egy melegebb rúzzsal vagy ceruzával, úgy már tökéletes. Az ára $18.00 volt, de ha minden igaz akkor ez is és a csomagolás is változott időközben.

5, Chanel Rouge Coco 49 Liaison – Ez már egy meleg rózsaszín, szintén tavaszi színárnyalat, ami rajtam nem érvényesül igazán. A krémes textúra kellemes, mégsem szeretem, mert nem terül szépen, beleül a ráncokba és nagyon maximum csak 4 órát bír ki, ami ebben a kategóriában nálam nagyon gyenge. A legszebben talán a Nuxe ajakápolón tudom eldolgozni szigorúan ecsettel, de nekem ez így túl pepecselős főleg a hétköznapokra. Az ára nyilván magas, $34, szerencsére karácsonyi ajándék volt, különben nagyon mérges lennék.

IMG_9823

IMG_9817

Összesítve számomra tehát ár-érték arányban Rimmel és Bourjois a befutó, közülük is Kate Moss nude rúzsa az, ami színben az igazi, ezidáig nem találtam hasonlót, de az igazság az, hogy nem is fogok keresni, mert egészen egyszerűen nem nekem való ez a nude vonal. Sokkal jobban érzem magam piros, narancs, korall színekben még a hétköznapokon is, ezért ha csak ideiglenesen is, de passzolom a kérdést.

Ti hogy álltok nude rúzsokkal? 

View Comments (23) View Comments (23)
  1. Vettem, de nekiadtam anyámnak, engem sápaszt ez a szín, maradok a pirosnál és a bogyószíneknél.

  2. a Chanel pedig olyan szépen mutat a swatchon, kár hogy szintem 80-90%-ban a csomagolást és a márkát fizeted meg, ha tőlük veszel valamit, nekem a legtöbb termékük olyan meh tud néha lenni…. Én most kaptam egy a Rimmel-hez nagyon hasonló színt, imádom, bár én egyébként is nude párti vagyok. Ahhoz képest, hogy régen egy lépést sem tettem a Russian Red vagy a Candy Yum Yum nélkül…. Öregszek basszus :D

    1. 😀 Ne hülyéskedj, talán csak átmeneti időszak 🙂 A Chanel néha nálam is meh, kivéve a krémes pirosítókat, értük rajongok, na meg a mostani tavaszi paletta még nekem is tetszik, de egyre inkább kezdek rájönni, hogy a Guerlain cuccokat sokkal jobban szeretem ebben a kategóriában.

      1. na jó, néhány palettájuk nekem is tetszik, figyel is itthon egy, azt nem bántam meg, hogy hazahoztam :D de a guerlain tényleg klasszisokkal jobb tud lenni, a rúzsaik minősége fenomenális, a púdereket is imádom, csak ne lenne olyan rohadt drága…

  3. Nekem is talán még a 08-as Rimmel a legideálisabb, de én is feladtam a keresgélést, mert nekem sem való ez a vonal. Egyszerűen túl élnék a szám természetes színe, és ezen minden halovány szín tragikusan fest. Plusz a világos bőr + sötét haj kontraszthoz sem jók a visszafogott színek, ahogy tapasztaltam.

    Valahányszor kicsit is hozzáértő eladóktól kérdeztem, hogy milyen nem piros szájkencét tudnának ajánlani, mindig azt a választ kaptam, hogy a nude rúzsokat felejtsem el, és helyettük a szám színével megegyező szájfényeket keressek, ha mindenképp vágyom ilyesmire. Így lett egy Bobbi Brown Rosy-m, ami nem nude, de nem is rikító, mégis elfogadhatóan áll. A Catrice vitaminos szájfényét is hordhatónak érzem, ha egyszer mégis újra szeretnél ilyen irányban kísérletezni, én ezeket nézném meg a helyedben. :)

    1. Emlékszel a Sigma szájfényre? Na ő nekem ilyen pont jó, csak önmagában nem annyira rajongok a szájfényekért (egy kezemen meg tudom számolni mennyi van), de igen ez tűnik nekem is a köztes megoldásnak. Az a Clarins dupe? Le vagyok maradva Catrice fronton.

      1. Sejtettem, hogy nem vagy nagy szájfényes. :) Nálam is változó, hogy éppen rúzs vagy szájfénypárti vagyok.

        Nem a Clarins hasonmás, Vitamin Lip Treatment a neve, egyedül az erős sárgadinnye illata lehet zavaró, de egyébként zseniális. Állítólag IsaDora dupe.

  4. Nekem egyedül egy Catrice nude rúzsom van (Better than nude), tetszik, jól is áll, de nem használom gyakran. Osztom a rajongásod az élénkebb színek iránt :)

  5. Egy pár nude rúzsom van itthon, de őszintén szólva semmi színük. A legkihasználhatóbb a nude szájkontúr rúzs nélkül, hogy feltűnés nélkül szép legyen a szám vonala… :D

    1. jaja van egy Flormar ceruzám ami egy az egyben olyan mint az ajkaim, ha nagyon semmit szeretnék hordani, akkor tökéletes egy kis szájfénnyel.

  6. Én egy leárazáson bukkantam rá egy nude Catrice rúzsra, nagyon filóztam, megvegyem-e, de nem bántam meg. Klasszikus nude, sápadt bőrszín, de rajtam eszméletlen jól mutat, még a minimálsminkes arcom is összeszedettebbnek tűnik tőle. Szívesen hordom, pedig a fene gondolta volna :)
    Nemrég kaptam egy mályvás nude rúzsmintát, Avon, Tender Mauve az árnyalat neve. Nem hiszem, hogy megveszem teljes méretben, de meglepően jól néz ki, nagyon természetes, de mégsem bőrszínű.

    1. Velem csak az a baj, hogy egyszerűen nem állnak jól ezek. Egy sápadt bőrszínnel konkrétan úgy nézek ki mint egy hulla, szóval szerencsés vagy 🙂

  7. Itt is a Rimmel 08 a kedvenc, van még egy Catrice világosabb nude-om, de azt kb. egy évben egyszer hordom, de az már talán túl világos, meg kell alá ceruza, hogy ne üssön át a szám színe. :D Az Essence Satin Mauve ceruzáját szeretem még nagyon, hasonló színe van, mint a Rimmel rúzsnak. A Catrice Clarins-dupe-ját szoktam még használni, télen ritkábban rúzsozok erősen, inkább kihasználom, hogy nem takarja napszemüveg a szemem, és látszik, ha kisminkelem. :)

    1. Nekem egy Flormar ceruza van ami nagyon hasonlít a 08-ra, csak talán kicsit rózsásabb. Többen mondják ezt a Clarins dupe dolgot, még meg sem néztem őket. Nekem ugye alapból itt a szemüveg, ezért marad a rúzs 😀

  8. Dettó ez a helyzet. Nekem a Nude rúzsom annyira nude, hogy nincs színe, csak picit fényes, mint egy fényesebb rúzs szín nélkül. :D “Szájszínű” ajakkontúrral átmegyek a számom, arra a Catrice színtelen rúzsom, és kész a nude rúzs. De a kedvencem az a narancs színű Max Factor Xperience színezett ajakbalzsamja, rajtam az olyan narancs-nude, ha van ilyen. :D Nem kenődik, nem kopik, inkább “elpárolog”. A színes rúzsokat imádom, de nehezen figyelek rájuk, meg akkor nálam kell legyen, hogy mindig megigazítsam, meg elkenem, ha eszek, szóval viszonylag ritkán használok színes rúzsokat, bár egyértelmű, hogy ha választanom kell, akkor nálam is a narancs-piros-vörös színek nyernek.

    1. Ezért próbálom megtalálni a lehető legtartósabb rúzsokat, hogy ne kelljen annyira odafigyelni. Eddig a Bourjois Velvet a nyerő, most veszem a negyediket és wow. Nekem erre jók az ajakápolók, van egy kis fényük és szevasz, akkor inkább ez mint egy nude rúzs. Vagy! A színes ajakceruzák, mármint ami lip balm elvileg, főleg a Catrice, aminek van egy kis színe, de nem kell rá figyelni és nem is nude.

  9. Óóó, már vártam ezt a posztot, ez az én terepem! Az nekem a nude, ami Neked a vörös :)
    Most üssetek meg nyugodtan, de én igenis szeretem a lealapozott színű ajkakat. Felvállalom, ez van :) szerintem sok nőnek áll jól, ha egy erősebb, drámai, vagy füstös smink mellé nagyon világos bézs ajkakat választ. De van, akinek a natúr sminkjében is megállja a helyét (khmm… Linda Hallberg. Bár neki minden jól áll)
    Több mint 20 (most számoltam össze, jesszus… ha még egyet veszek, a leendő férjuram lelő :D) nude ajakravalóm van, és még mindig nem állítom, h megtaláltam volna az igazit. Nekem is volt Rimmel Kate 08-asom, de túladtam rajta, nekem az túl barna, túl sötét. A világosabb, rózsaszínesebbek (pl: EL Pure Color Envy – Impulsive, Potent,) vagy bézsek állnak jól (szintén pl: EL Envy Desirable vagy Catrice Be Natural!) de csak hangsúlyos szemsminkkel. A NYX Mega Shine szájfények közül a Natural árnyalat ami szép szájszínű, barna, de nem túlzottan. Gyakorlatilag minden márkától megvan a nude darab, úgy kifejezett nagy kedvenc nincs. Van, amelyiket jobban szeretem használni, mint a többit (Rimmel rúzscerkák közül a Drive me nude árnyalatot, vagy az Alverde Nude ajakceruzát, vagy a Catrice ViennArt kollekcióból a Nude Nouveau-t), de egyik sem tökéletes. Nagy bánatom, h ezek a világosabb árnyalatok mind csíkozódnak az ajkaimon, ill. szerintem feltűnőbb minden apró kis hiba az ajkakon. Nincs tökéletes nude rúzs :/ de azért nem adom fel, elégedetten használgatom amim van :)
    Ami még érdekes, h sosem vettem volna meg, de barátnőtől hozzám került egy Catrice zselés rúzs, az Upside brown, amit magamtól soha az életben nem vettem volna meg, de kiderült, h ennek van pontosan olyan színe, mint a számnak :) nagyon furcsa, h felkenem, de egyáltalán nem látszik. Mintha ajakbalzsamoztam volna, vagy nem is tudom. Számszínű :)

    1. Dehogy ütlek meg Nati, van akinek jól áll, csak nem én vagyok 😀 Jesszus, akkor Neked az a nude ami nekem a vörös. Na nekem pont ez a bajom, hogy a Rimmel nagyjából ugyanolyan színű mint a szám, a világosabb dolgok hülyén néznek ki. A legtöbb nekem is, de csíkozódás tekintetében egyértelműen a Chanel a legrosszabb, pedig ezt a rózsaszínt szívesen hordanám is. Ha mégis azt mondanád valamire hogy tökéletes, akkor szólj és beszerzem, ebben Te vagy a szakértő 🙂 A számszínű az jó, elvileg az a tökéletes nude 😀

  10. Évekbe telt rájönnöm, hogy nem mindenkin állnak jól a rózsaszín rúzsok/szájfények. A Rimmel 08-as volt az első mályvásabb rúzsom, és visítottam örömömben, amikor kisütöttem, hogy ez való nekem. Azóta abszolút kedvenceimmé léptek elő: alverde – primrose, essence – barely there, catrice – maroon, remek formulájuk és kiváló áruk miatt. Nem is kéne más. De persze nem tudom megállni, hogy ne vegyek meg még egyet, ha passzol. :D
    Vöröset ritkán kenek magamra, régebben konzervatív katolikus gimi miatt, most meg azért nem, mert vörös hajjal nem mindegy, hogy milyen tónusú is az a bizonyos vörös rúzs. Szóval marad a málya-barna. Elvagyok vele.

    1. Vörös hajjal tényleg nem mindegy, de ha megvan az igazi, akkor biztosan gyönyörű 🙂 Én pont úgy vagyok a vörössel, ahogy Te a nude színekkel, nem tudom megállni ha passzol 😀 A rózsaszíneket és is próbáltam szeretni, de ha nem áll jól, nem áll jól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Previous Post

Nourish Kale szemkörnyékápoló

Next Post

Első benyomás: NaturaVivente

Advertisement