Dark Mode Light Mode

Szemöldökformázás alapfokon

Szemöldökformázás, festés, rajzolás, pénztárcakímélő eszközök amik beváltak. Vagy mégsem.

Az egyik legérzékenyebb pontom, ha lehet így mondani. Életem nagy részében gyakorlatilag semmi nem látszott a szemöldökömből, de a szempilláimból sem sok. Világos hajú/bőrű sorstársaknak valószínűleg nem kell ecsetelnem milyen ez. Amellett, hogy nagyon világos, borzasztóan ritka is, így igazán megszenvedek vele minden nap. Először festetni szerettem volna, de hamar kisült, hogy ennyire ritka szemöldökkel nem fog menni, aztán eszembe jutott a tetoválás, főleg amióta létezik a szálazós technika, de őszintén szólva félek, hogy megbánnám, egyelőre maradnak az egyebek. Tudni kell, hogy szemöldökformázó termékekre költök a legkevésbé, eddig teljesen elhanyagoltam a kérdést, általában abból főzök, ami van. A hosszú bevezető után nézzük inkább az eddigi tapasztalataimat!

IMG_0188

Mint mindenki más, a pénztárcakímélő lehetőségek közül először én is az Essence termékeit próbáltam ki. A 04 Blonde és a 05 Soft Blonde közül utóbbinak nagyon is jó lenne a színe, de! a sok hegyezéstől ilyen apró, nem a rendszeres használattól. Nekem mind a kettő túl kemény és kicsit darabos, sőt a pigmentáltságba is beleköthetnék ha nagyon akarnék, mégis a törékenységük az ami a legjobban zavar. A kapcsolatunk bár jól indult, nem lettek a kedvenceim. 549Ft/db

Advertisement

IMG_0196

Ami a szemöldök ápoló készletet illeti, a csomagolás borzasztó, nem is igazán értem a koncepciót. A 02 Natural blonde színben egészen jó, főleg a világosabb árnyalat, de kell mellé a ceruza, hogy tökéletes legyen. Az ecset használhatatlan, látszik is a képen hogy nézne ki ha ezzel próbálkoznék, a hozzá tartozó sablonokkal pedig el lehet játszani, hozzám egyik sem passzolt. Az ára 949Ft, ami relatíve sok, de ezer éve megvan és tulajdonképpen maga a termék nem rossz.

IMG_0199

Evezzünk tovább Catrice vizekre, íme a két legnépszerűbb szemöldökformázó. A ceruza sokak kedvence, ezért megvettem én is, de szintén túl keménynek érzem, a színe (020 Date With Ash-ton) pedig még csak nem is közelít, ráadásul ennek a legrosszabb a csomagolása is, a kefés vége konkrétan leesett. 749Ft

Újdonságnak számít a Longlasting Brow Definer, amit egyenesen ki nem állhatok. Ahogy az a filceknél lenni szokott, a hegyéből gyorsan elfogy a festék, de szálazni lehet vele, csakhogy ez a szürke filctoll hatás nekem minden, csak nem természetes. Nagyjából háromszor futottam neki, de nem és nem.  020 flASHy Brows 1ml (!) 1000Ft körül van.

IMG_0209

Rengeteg helyen olvashattatok már a Maybelline Master Shape szemöldökceruzájáról, amit szintén a hype miatt vettem meg. Nos, a színe szinte tökéletes, de én éppen azt nem szeretem benne, hogy nagyon waxos. Ha hiányos a szemöldök, akkor nem ez lesz a nyerő, inkább igazításra jó és minimális színezésre, arról nem is beszélve, hogy nevetségesen gyorsan fogy, minden második használat után hegyezni kell. Az ára pedig 2000Ft körül mozog, nekem nem érte meg.

IMG_1206Nem olyan régen gondoltam egyet, és vettem egy szintén párszázas ceruzát, mégpedig a Rival de Loop kínálatából. 01 – natural blonde, ami egészen jól passzol, puhább mint az Essence és Catrice ceruzák és eddig még csak el sem tört. A fentiek közül talán ez tetszik a legjobban.

IMG_0203

Alverde szemöldökformázó gél – 01 Blonde, szintén a sok jó vélemény miatt mertem kipróbálni, de képtelen vagyok megszeretni. Színben ez sem passzol, túl sötét, vagy szürke, fene tudja. A festék kicsit darabos, a kefe pedig túl nagy az én vékony kis szemöldökömhöz. Ceruza szintén kell, mert a hézagokat nem tudom szépen kitölteni. Ha jól emlékszem 1300Ft körül van.

IMG_0206

IMG_0221

Ami az ecseteket illeti, a Naked ferde ecsetét használom nagyjából két éve minden nap, nagyon ritkán Essence és annál is ritkábban a Real Techniques, mert nekem túl vastag és nem elég tömött, kevésbé vagyok precíz, ha őt használom. Drogériás viszonylatban az Essence ecset teljesen jó, akár szemöldökhöz, akár tusvonalhoz.

kezdo

Összességében tehát még mindig várok a mindent elsöprő szerelemre, addig is leggyakrabban a Naked Basics paletta világosbarnáját, vagy az Essence készletet használom, mellé most a RdeL ceruza és közben megrendeltem a dipbrow pomade-t, hátha.

IMG_1213

Sorrendben: Essence ceruza 04, 05, szemöldökpor, Catrice ceruza 020, filc 020, Maybelline, Rival de Loop, Alverde

 

Van jól bevált kedvencetek?

 

View Comments (35) View Comments (35)
  1. Nálam a Maybelline volt a legelső szerelem, egész nap kitartott és szép is lett vele a forma, jól ki tudtam tölteni vele a szemöldököm, de egyszerűen gyötrelem, hogy milyen gyorsan kell hegyezgetni és milyen gyorsan fogy. Kipróbáltam a Flormar egyik cerkáját is, de az meg túl kemény és vöröses volt…. A Catrice darabjában viszont megtaláltam az igazit, és ha átmegyek felette a szemöldökfixáló wax-szal, egész nap tökéletes az eredmény. Viszont a színezett barna géljüket is imádom, azt akkor szoktam használni, mikor már kicsit rosszabb a szemöldököm kinézete, és csak egy természetes kiemelést szeretnék. A L’oreal ugyanilyen terméke viszont botrányos, össze-vissza pacsmagolom vele a bőröm, ugyanez a Catrice filcével is – a végeredmény borzalmas, erős, és úgy érzem magam, mint aki filctollal játszik. =/

    1. Az én gyatra szemöldökömhöz kevés a Maybelline, pedig a színe tényleg tökéletes nekem, de iszonyú pazarlás :/ Ezek a kefés dolgok szintén a vékonyka forma miatt nem működnek rajtam, én mindegyikkel összekenem magam 😀

  2. A felsoroltak közül csak az essence ceruzákkal és a Catrice tussal van tapasztalatom. Az essence volt életem első ceruzája, akkoriban azt nagyon-nagyon szerettem, de a hegyezős móka nekem sem jött be túlzottan, állandóan eltört. Aztán megvettem az essence hegyezőjét, mert aznap szükségem volt rá, és elszórtam otthon a sajátom: bevált! Ezzel már nem törik, nem morzsolódik, tök jól hegyez. Aztán a Catrice találkozón kaptunk egy Catrice tust, na mondom király, jó sötét lesz – meg alapból nekem a tus, szemöldökre nem jött be elméletben – gyakorlatban isteni, eddig számomra ez vált be a legjobban, mert nagyon precízen ki tudom egészíteni az apró kis lyukacskákat a szemöldökömön, és a végét is szépen meg tudom hosszabbítani azzal az 1-2 milliméterrel. Megvettem a legvilágosabbat is, mégiscsak szőke vagyok, de érdekes módon a sötétebb jobban áll rajtam.
    Igazából szinte a drogériában kapható összes terméket kipróbáltad már, kár, hogy egyik sem jött be túlzottan! :((

    1. Egy valamit kihagytam, az a Bourjois! A szőkéknek való cerka egészen jó, de még ismerkedünk. Az én tusomnál szerintem van világosabb, de a színe nagyon szürke és hát ugye ha nincs szemöldök, akkor totál filctoll hatású, nem szép :/ Az Essence hegyező nekem is megvan, tök jó, de a ceruza ugyanúgy törik, talán csak az enyém ennyire satnya..

  3. A célzottan szemöldökre szóló termékeket lehúzásnak tartom. Taupe színű szemhéjpúder, aztán csók.

  4. Amíg vörös voltam, addig a Kallos chestnut 02-es árnyalata tökéletesen felvarázsolta a vörösesbarna színt a szemöldökömre. Nagyon puha, így szinte alig kell rányomnom és emiatt alig kell hegyezni is.
    Az Alverde szőkéknek való szemöldökceruzája viszont most, hogy elhagytam a vöröset és kitartóan baktatok a barna felé, nagyon szépen kiemeli az eredeti – szerintem – szürkésbarna szemöldökömet.
    A Pupa üzletében nézegettem a szemöldökformázó, zselés spirált, egész ígéretesnek tűnik, esélyes, hogy születésnapomra őt fogom kérni.
    Pusza: Reni

    1. Huh tényleg a Kallos! Nem is tudom van-e nekik egészen világos ceruzájuk, majd megnézem az Auchan-ban legközelebb! Jó hogy mondod, nem is figyeltem őket. Kösz a tippeket Reni! :*

  5. Nekem az Yves Rocher cerkája nagyon bejött, de nagyon szőke és ritka szőrre lehet, hogy kevés lenne. A zselés spirálos cuccot csak próbáltam, nekem lukak vannak a szemöldökömben, számomra haszontalan, és ha kevés a szőr szerintem arra sem jó. Most a tégelyes trutyi ferdeecset kombót használom, de időigényes és bele kell jönni, nagyon nagyn türelmesen.
    Filcet sosem próbáltam, és most még jobban megerősödtem, hogy az a gyerekeknek való :)
    Irigylem azokat akiknek csak egy barna por kell, de tényleg, és sokan valóban teljesen feleslegesen vesznek meg plusz egy terméket, mert mindenkinek van.

    1. Nekem is ez a bajom, nagyon szőke és ritka szemöldökre haszontalan a spirálos cucc, kíváncsi vagyok a tégelyesre, remélem beválik! A filcet szerintem sem kell erőltetni és igen, én is nagyon irigylem őket!

  6. Ajánlom a MAC gel szemöldökformázót, olyan kis üvegcsében van mint a paint pot (csak kisebb). ZSENIÁLIS! Komolyan! És kisebb fejű ecset kell hozzá mint a 266, természetes szálakat lehet vele huzigatni. Az ára ha jól eml. 5900.- de nem bizti és egy életre elég mert pici kell belőle. Én is megjártam ezeket az olcsóakat, borzalom!

    1. Ennek örülök, most már megvárom a rendelést, de utána fogok nézni van-e megfelelő szín, köszönöm a tippet! Ezek tényleg azok, nem érdemes szenvedni velük.

  7. Én a Catricet nagyon szerettem, de sajnos a vörös hajamhoz passzolót kivonták. Az igaz, hogy a kefe leesik, de szerintem ezerszer jobb mint a többi fésűs része (már ha van).
    Az Alverde fixálója nekem bevált. Bár tény, hogy csínján kell bánni vele, mert különben sötét, a feje pedig borzasztóan nagy, de kis ügyeskedéssel bele lehet jönni.
    Most az Astor szemöldök ceruzáját használom, nagyon jó, bár kicsit drága. Nekem ennek az állaga és színe vált be, és sokáig kitart pedig előtte sorba vettem a szemöldök ceruzákat.

    1. Ez a baj vele igen, ez a kefe háromszor akkora mint a szemöldököm 😀 Engem már az sem zavarna ha többe kerül, csak működjön, szétnézek az Astor állványon is, köszi!

  8. Én a soft blonde essence-et használom (kicsit vöröses, éljen!). Szerencsés vagyok szemöldökfronton, évekig semmit se csináltam vele, mert sűrű is meg jó a formája magától is, viszont kb egy éve elkezdett zavarni, hogy képeken úgy látszik, mintha csak a szemem közepéig lenne szemöldököm, világos haj/bőr ugyebár. :D Arra jó, hogy látsszon, hogy van vége is a szemöldökömnek, és nekem ennyi elég is, viszont a négyszáz forintos ára ellenére is zavar, hogy a fele a kukában köt ki hegyezéssel…

    1. Jaja nekem is azért tetszik, de borzalom hogy állandóan törik 🙁 Nekem is csak a szemem közepéig van! 😀 Hozzáteszem tényleg, utána csak pár kósza, alig látható szál szerencsétlenkedik. Szenvedek vele rendesen.

  9. Vártam a végén, hogy megosztod velünk, melyik csodaszer :( Nekem a majdnem fekete hajamhoz sötétbarna szemöldököm van, van, hogy minden reggel, sminkeléskor kihúzok 1-1 oda nem illő szálat, mániás vagyok rá. De ceruzát 1-2-szer használtam, nem jött be, hát meg nem mondom melyik olcsó márka volt, talán Essence. A fekete sötét, a barna világos és nagyon karakteres lesz tőle az arcom, ha satírozgatom, úgyhogy maradok ezzel a pár szőrcsomóval, aminek legalább íve van meg némi vastagsága, de sajna kevés benne a szőrsűrűség.

    1. Ne haragudj, egyelőre nem vagyok okosabb 🙁 Akkor Neked sem sokkal egyszerűbb, de legalább inkább van mint nincs, én a színével még ellenék de a sűrűsége jajj.

  10. Jaj, már azt hittem, itt fog állni, hogy mi a tuti… Miután engem szemöldöktelen Ildinek csúfoltak a suliban, mélyen együtt érzek Veled. :-D Nekem az első lépés, hogy befestem világosbarna Refectocil tartós szemöldökfestékkel. De így még nem tökéletes az eredmény, szóval muszáj szemöldökformázókat is használnom. A fentiek közül én is több mindent kipróbáltam, kb. hasonló eredményekkel. Nekem a legjobb barátom szemöldökformázásban a Paula’s Choice The Nude Mattes paletta, amit azért is szeretek, mert nincs konstans hajszínem, általában 3-6 havonta változtatok rajta, és akkor már nem biztos, hogy jó a szín, ami előtte, mert a szemöldökömet mindig a hajamhoz igazítom. Ebben a palettában meg gyakorlatilag a 4. színtől akármelyik lehet szemöldökszín is. Ami szuper kedvencem, az a Paris Berlin tekerős nagyon vékony belű szemöldökcerkája, ez kemény, és szálazós technikával lehet rajzolni vele. A gondom csak az, hogy a legvilágosabb is csak akkor jó, ha épp sötétszőkére/világosbarnára van festve a hajam, de a Te hajszínedhez már nagyon sötét lenne. (Amúgy épp vasárnap szőkülök vissza, nagyon izgi! :-D ) Szóval most pont ebben a dilemmában vagyok, hogy milyen ceruzát kéne vennem majd a szőke hajamhoz. Még jó, hogy a PC paletta tudja követni a változásokat.
    Az ABH dip brown én is gondolkozom, de min. két színt kéne vennem, és ahhoz picit sokba kerül… Azért írjál majd róla, ha kipróbáltad. Melyik színt választottad végül? A legvilágosabbat?

    1. Az enyém annyira nyomi, hogy nem lehet festeni, konkrétan nincs mit. Nekem a Nakid Basics paletta a tuti, minden nap az vagy az essence világosa. Én ugye nem festem, így ez a gond kilőve, de így sem egyszerű jó színt kreálnom. :/ Mindenképpen írok, marha kíváncsi vagyok! Persze, képeken nagyjából jónak tűnik, meglátjuk.

      1. Ahogy szokom meg, hogy újra szőke vagyok, és az tetszik, úgy egyre jobban utálom, hogy a szemöldökömet. Sokkal nehezebb szépen megcsinálni, mint mikor az az enyhén rezes beütésű világosbarna volt,azt olyan jó határozottan és szépen tudtam festeni. :-( Most jön egy ismerősöm a nagy Amerikából, és hoz nekem is ABH Dipbrow pomade-t blonde színben. Komolyan minden reményem abban van. :-D

  11. Hű, nekem is megvolt az essence szemöldökszett, a sötétebb színű, de nem volt valami tartós… :/
    Aztán próbálkoztam ceruzákkal is, de azzal meg tetovált hatású lett _nekem_ az eredmény, ok, nem vagyok túl profi, de akkor is :D
    Végül rájöttem, hogy nekem egy szimpla matt csokibarna szemhéjpúder a legtökéletesebb, vagy az essence ferde tusecsetével, vagy egy vékonyabb ceruzafejű korrektorecsettel szoktam megrajzolni az amúgy semmilyen szemöldökömet, ami kb a szemem közepéig tart :/ :D

    1. Nem mondanám én sem tartósnak, de ceruzán elmegy ha nem nyúlok magamhoz 😀 Szintén zenész, szemem közepéig, utána ecsettel trükközök minden reggel. Jaaaj de szeretem 😀 🙁

  12. Az Anastasia Dipbrow a legjobb dolog, ami a szemöldököddel történhet, legalàbbis én imádom :) Remélem nem fog csalódást okozni. Kíváncsian várom a tesztedet ;) A Catrice ceruzáját régen nagyon szerettem, használtam is egy ideig. A Maybelline ceruzája viszont nekem is túl waxos, még most is ott csücsül a fiókomban.

    1. Jajj de jó, hogy ezt mondod! Nagyon remélem, hogy én is ilyen örömmel fogom használni! Én látod egészen sokat használtam (nem, sokat hegyeztem) a Maybelline ceruzát, de túl igen, túl waxos, nem szeretem.

  13. Őszíntén megvallom, hogy idén kezdtem el foglalkozni komolyabban a szemöldökszedésen túl a szemöldök karbantartással. Előtte egy darab Sisley szemöldökceruzám volt évek óta, de alig használtam. Ajándékba kaptam, de nekem túl sötét. Viszont tartós és jól fed, ezért amikor drámaian elütő szemöldököt szeretnék, utána nyúlok. Aztán az Essence kihozta a How to make brows wow palettát, és azóta szinte csak azt használom. Nekem nagyon bevált, mind a 3 árnyalatát szoktam használni, mikor épp milyen a sminkem és a kedvem, csak ez sajnos nem annyira tartós, mint egy ceruza, ezért zselével szoktam fixálni. Emellett szemhéjpúdereket és szemceruzákat is használok a szemöldökömre, mert szeretem a változatosságot, és nem szokott érdekelni, ha másra való amúgy. :-) Zselének is már hajzselét használok, mert a szemöldök formázó zselék elszíneződnek a tubusban, és olyan gusztustalanul néz ki,, hogy egy idő után ki is dobom. Meg olyan fura taknyos lesz az állaga is a belekerült alapozótól. BRRRRR!

    1. Jajj fúj ezt ismerem igen :/ Az mindegy mire való ha beválik arra amire kell 🙂 Megnézem majd azt a palettát, csak annyira nem tűnt felhasználóbarátnak a mérete, mondjuk ez a legkevesebb ha működik. A zselé nálam nem játszik, mert a szemem közepe után azt a három szálat nem érdemes kencézni, csak összekenem vele a fél fejem 🙂

  14. Nekem volt szemöldököm, csak hosszú évek kemény munkájával sikerült túlszedni. Vissza nem sírom, de sajnos kamaszkoromban nem volt divat a vastagabb, természetes szemöldök, sőt… szóval egyetlen újságcikk vagy tanács sem szólt rám, hogy pl. nem fog teljesen visszanőni, vagy hogy vágni is lehet szálakból. Viszont szerencsére nem olyan vészes a helyzet. Úgy másfél éve elkezdtem növeszteni, és a kiinduló állapothoz képest tök jól mutat. Messziről látszik, hogy van szemöldököm, és a formája is egész jó, már nyert ügy :D
    Most azon dolgozok, hogy szimmetrikus legyen, sajnos ez régebben is probléma volt, nem ugyanolyan irányba nőnek a baloldali szálak, mint a jobboldaliak :D Kitölteni-megrajzolni nem vagyok képes, annyira távol áll tőlem, na meg nem is tudom, milyen színnel kéne, mert a szálak koromfeketék, ami azért sok lenne, barnával kipróbáltam, de tök más hatása van az arcomnak és nem tetszik. Odáig szeretnék eljutni, hogy tartós festékkel kipingáljam csak a szálakat, nekem annyi hangsúly bőven elég lenne, aztán valamivel megregulázni reggelente, hogy irányba álljon, és kész. Utóbbinak is kéne egy jó alternatíva, régebben használtam szemöldök zseléket, de ahogy fentebb is írta valaki, rövid időn belül undorítóan néznek ki O.o még a színezett zselén gondolkodtam, de ritka belőle a fekete.

    1. Ugyanez a sztori! Mivel növeszted? Ricinus? Ha ideáig eljutnék, már örülnék tényleg, ezek szerint van remény! 🙂 Nekem is totál aszimmetrikus, mondjuk az egész arcom az, de igyekszem összhangba hozni őket 😀 Idővel azért számolj be az eredményről, nekem is ezek a célok és ha van jól bevált tipp, akkor megköszönöm 🙂

      1. Van remény, igen :D régebben készült rólam olyan kép, amin komolyan úgy néztem ki, mintha csak fél szemöldököm lenne, olyan vékonyra szedtem, most viszont messziről is látszik, tényleg.
        Leginkább úgy sikerült, hogy erőt vettem magamon, és nem szedtem belőle, csak a két szemöldököm között, illetve a szemhéjamhoz közeli kósza szálakat. Több, mint fél év után mertem csak normálisan hozzányúlni, akkor sikerült neki egész jó formát adnom, azóta ezt igyekszem tartani. Alverde szempillaregeneráló cuccal kentem, őszintén szólva nem tudom, mennyit tett hozzá az eredményhez, de egy próbát éppen megér. Nem ricinusoztam, de valamit tervezek még használni, mert az egyik oldalra azért ráférne még egy kis tunning, lehet, hogy kipróbálom, anyagilag nem veszíthetek sokat. Ha ér valamit, mindenképpen szólok :)

  15. Vhogy úgy vagyok vele, mint egy korábbi hozzászóló: feleslegesnek tartom ezeket a termékeket. Hangsúlyozom is rögtön: nekem természetesen vastag, barna szemöldököm van. Tehát akkor is látszik, ha semmit nem csinálok vele. Nincs (és soha nem is volt – hála az égnek!) túlszedve, nincsenek benne lyukak, vagy feltűnőbb hiányok, egy teljesen átlagos, snassz szemöldökről beszélünk :) Ezért nekem (de csak nekem) nincs különösebben szükségem szemöldök festő készletre. Na nem mintha nem nézne ki jobban egy kis igazítástól, csak soha nincs rá idő, mert inkább minden mást sminkelek még 5 percig az arcomon, csak ezzel nem foglalkozom :D van egy Essence szemöldök cerkám, sötétbarna, azzal elvagyok, ha nagyon extrázni akarok (egy évben kétszer). Szerencsém van. Egy barátnőmnek rettenetesen vékony a szemöldöke, borzasztó is, festi is rendesen. Egy másik pedig szőke, világos szemöldökkel, és neki is festenie kell, h szép legyen (vagy egyáltalán csak, h legyen…)
    Egyébként én vagy a ceruzát, vagy a szempillaspirálhoz hasonló terméket kedvelném szemöldökre, azok a legegyszerűbbek.

    1. Igen, így tényleg felesleges, de sajna én pont azok közé tartozom, akiknek egyszerűen kell. Szemhéjpúder nem elég, mert a szemem közepéig oké, de utána szinte semmi és elég béna egy vonal önmagában. Érted 😀 Nehezen magyarázom el, de egyszer lefényképezem tényleg. Gáz. A kefés dolgokat is pont azért nem szeretem, mert igazítani jó lenne, de vékony és ritka szemöldökön nem segít, sőt :/

  16. Nekem is hasonló szemöldököm van, világos is (pedig középbarna hajam van!), ritka is. Az Anastasia termékek nagyon jók, az egyik duo púdert használtam sokáig, valahogy sokkal jobban tapadt a bőrömre, mint a többi por állagú termék, amit előtte próbáltam. Aztán mikor kijött a dipbrowból több szín (yay!) vettem medium brown árnyalatban és azóta sokkal jobb minden. Húzkálok vele vonalakat a szemöldökömbe, kicsit az alsó vonalát jobban megerősítem. Ja és nagyon tartós!

  17. Nos én tegnap szereztem be a Catrice szemöldök filcét és ahhwww*–* imádom. A 003-asat vettem. Nekem is túl lett szedve a szemöldököm, kis vékonyka és nagyon ritka. :”c
    Viszont ez a kis csodafilc…mintha kicseréltek volna. Olyan precízen és profin tudok vele dolgozni, hogy olyan mintha tetoválva lenne. Ha lemosom pedig hagy egy kis barna foltot a szemöldök mentén (akárhogy sikálom nem jön le, de nem baj), ami nálam plusz pont mivel egyszerűbb másnap felrajzolni. Szóval ha pontozni lehetne nálam 10/100. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Previous Post

Kipróbáltam: KA & BA Cream Bar

Next Post

2 éves a blog!

Advertisement