Dark Mode Light Mode

Szappancsodák

A blognak hála nagyszerű közösség alakult ki és azt hiszem nem is lehetne alkalmasabb felületet találni ahhoz, hogy megismerjük egymás munkáit is. Mondhatjuk, hogy régen beszélgettem Tamarával a kézzel készített szappancsodáiról, majd néhány héttel később elküldött nekem egy bemutatkozó “anyagot”, amit örömmel osztok meg Veletek is.

A blognak hála nagyszerű közösség alakult ki és azt hiszem nem is lehetne alkalmasabb felületet találni ahhoz, hogy megismerjük egymás munkáit is. Mondhatjuk, hogy régen beszélgettem Tamarával a kézzel készített szappancsodáiról, majd néhány héttel később elküldött nekem egy bemutatkozó “anyagot”, amit örömmel osztok meg Veletek is.

IMG_7549

Megmosolyogtat a kézzel írott szöveg, a masni, de még a ragasztott szívecskék is, értékelem a beléjük fektetett munkát (szívet-lelket), ami sugárzik belőlük, de mindenekelőtt íme Tamara rövid bemutatkozása:

Advertisement

“Most ősszel lesz harmadik éve, hogy szappanokat készítek. Tizenkét éves korom óta készítek különböző kézműves tárgyakat, ékszereket stb. A debreceni egyetem Biomérnök szakán végeztem, ahol rendszeresen voltak laborgyakorlatok, illetve főterület ezen a szakon a kémia, így teljesen passzolt a szappanöntéshez. Így nem csak leírt recepteket készítek, hanem sajátokat alkotok, a teljes folyamatot ismerem, valamint biológiai ismereteim alapján a hatóanyagokat és bőrre gyakorolt hatásukat is tanulmányoztam! Egy barátnőmmel kezdtük el az öntést, először csak karácsonyi ajándéknak, aztán a nagy sikerre való tekintettel folytattuk, immár 2 éve egyedül gyártom őket, illetve a barátom segítségével.

Februárban elvégeztem Pesten egy kencetanfolyamot, amely során több kozmetikum (pl. arckrém, testápoló, arclemosó, masszázstömb, arcmaszk, stb.) elkészítését is elsajátítottam, így most már itthon próbálgatom a különböző krém recepteket is. Boldogan jelenthetem ki, hogy immár csak saját magam által készített kozmetikumaimat használom. Ismerem az összetevőit, ami kizárólag ismert, természetes anyagokat tartalmaz! Folyton új recepteken jár az eszem, hiába készül el egy nagy adag új szappan, máris egy újabb recepten töröm a fejem. Természetes a dizájn sem elhanyagolható, így abban is szeretek minél dekoratívabb megoldást találni. Szeretek sütni, így jött a cupcake forma a szappanoknál, amik így nem csak csodás hatóanyagokkal vannak tele, hanem igazi kis díszként is megállják a helyüket. Tavasszal természetgyógyászatból is levizsgáztam és hamarosan kezdem a fitoterapeuta képzést, ahol még inkább belemélyedhetek a gyógynövények hatóanyagaiba, valamint az aromaterápiába. Szeretném elérni, hogy az emberek elhiggyék és belássák, hogy mennyire fontos is az, hogy mit kennek a bőrükre, hiszen a bőr nem felejt!”

IMG_9450

Rózsás érintés: Érzéki rózsafa illóolajjal készül a kellemes fürdőzésekért. Rózsaszín agyaggal, mandulamag és olívaolajmag őrleménnyel a mély tisztításért. A piskóta rész 3 rétegű és a teteje krémszínű, amelyen rózsabimbó található.

Összetevők: olívaolaj, kókuszolaj, napraforgóolaj, shea vaj, rózsaszín agyag, rózsafa illóolaj, rózsabimbó, olívamag és
mandulamag őrlemény. 100gr/850Ft

IMG_9473

IMG_9464

IMG_9471

Kecsketejes levendula szappan: Levendula illatú szappan, amely tápláló hatású kecsketejet tartalmaz. Levendula virággal és természetes kék kozmetikai pigmenttel. 100gr/850Ft

Összetevők: kecsketej, olívaolaj, kókuszolaj, napraforgóolaj, levendula virág, levendula illóolaj, kék pigment.

IMG_9454

IMG_9459

IMG_9477

IMG_9426

Darabos csoda: Darált kávét tartalmaz a radírozó hatás érdekében. Heti 2-3 alkalommal használva csodásan selymes bőrt eredményez megszabadítva azt az elhalt hámsejtektől. 100gr/850Ft

Összetevők:olívaolaj, kókuszolaj, napraforgóolaj, repceolaj, darált kávé, narancs víz.

IMG_9438

Teafás aloe szappan: Igazi aloe vera zselét tartalmazó szappan, amely gyulladáscsökkentő hatású. Zöld tea tartalma miatt igaz felüdülés a bőrnek. A ricinus olaj pedig táplál és hidratálja az igénybe vett sérült bőrt! 90gr/650Ft

Összetevők: olívaolaj, kókuszolaj, ricinusolaj, napraforgóolaj, aloe vera zselé, teafa illóolaj, zöld tea.

Természetesen a véleményemet is meg fogom írni, de ugye jó munkához idő kell! 

IMG_9488

Végül, de nem utolsó sorban felajánlott egy-egy szappant (kávés és levendulás) Nektek is, ha szeretnétek kipróbálni akkor az alábbi doboz segítségével adhatjátok le a jelentkezéseteket. Fontos, hogy megírjátok itt kommentben, melyiket szeretnétek kipróbálni, különben érvénytelen a nevezés. A rendszer vasárnap este 20:00-kor sorsol, a nyertesek nevét azonnal látni is fogjátok itt és a Facebook oldalon egyaránt.

a Rafflecopter giveaway

 

Ha kedvet kaptatok, akkor mutatkozzatok be Ti is!

View Comments (38) View Comments (38)
  1. Ahogy görgettem a Facebookon, első ránézésre azt hittem hogy igazi sütiket látok. 😀 Sőt, második ránézésre is, aztán elolvastam hogy miről van szó. Eszméletlen jól néznek ki, és bár nem vagyok nagy szappanpárti, de a Darabos Csodát szívesen kipróbálnám! 🙂
    Köszi a lehetőséget! 🙂

  2. Hát ezek valami csuda édes kis szappanok. 🙂 Én magam is az apósommal gyártott kecsketejes szappant használom minden napi arctisztításra és nagyon jó (és a mi receptünk netről való, komolyabb hozzáértői tapasztalat nélkül)
    Szinte biztosra veszem, hogy nem csak a kívülről ilyen szép, hanem a bőrnek is nagyon jó. Minden tiszteletem Tamaráé ezért a tudásért és kreativitásért. 🙂

    Én a darabos csodát szeretném. 🙂

  3. szia!
    Köszi a lehetőséget!!

    Én a Kecsketejes levendula szappant próbálnám ki, de a kávés a darabos csoda 🙂 is nagyon bejön 🙂

  4. Ígéretesnek tűnnek. :)
    Azt hiszem, hogy jól ismered már a levendulától való ódzkodásom, szóval a Darabos csodáért szállnék ringbe. :))

  5. Nagyon szeretem az ilyen kézzel készült kozmetikumokat, szuperül hangzik mindegyik, de én a Darabos Csodát szeretném megnyerni.

  6. húú imádom a házi szappanokat!:) a levendulás kecsketejeset nagyon szívesen kipróbálnám:)

  7. Annyira szépek, biztosan az illatuk is isteni. Szívesen kipróbálnam az összeset, de ha választani kell, akkor a kávésat :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Previous Post

Rimmel Sweetie Crush

Next Post

Ideje kidobni a szemetet #3

Advertisement