Dark Mode Light Mode
NYX Love in Florence
Bioderma Photoderm Max Ultra Fluide SPF50
Selyem és glitterek

Bioderma Photoderm Max Ultra Fluide SPF50

Számomra az egyik legfontosabb és egyben legnehezebb feladat a megfelelő fényvédelem. Részemről ez az a szükséges rossz, ami bár elmaradhatatlan (főleg amióta hámlasztókat is használok), nehéz olyat találnom amit el is tudok viselni magamon.

Számomra az egyik legfontosabb és egyben legnehezebb feladat a megfelelő fényvédelem. Részemről ez az a szükséges rossz, ami bár elmaradhatatlan (főleg amióta hámlasztókat is használok), nehéz olyat találnom amit el is tudok viselni magamon. 

IMG_4377

Az Ultra-Fluid:  “Azonnali és homogén védelmet biztosít UVA és UVB sugarak ellen. Az UVA elleni védelme megakadályozza a bőr idő előtti öregedését és a napérzékenység tüneteinek kialakulását. A MAXimális UVB elleni védelme hatékonyan óvja a bőrt a leégéstől, s ez által a napsugárzás hosszabbtávú lehetséges ártalmaitól. A szabadalmaztatott Cellular BIOprotection® közvetlenül megvédi a sejteket az UV sugárzás káros hatásaitól, stimulálja a bőr természetes védekező reakcióit és megóvja a DNS-ét.”

Advertisement

IMG_4401

A dobozon sajnos nincsen magyar leírás, ezért kicsit vadászni kell a termék jellemzőit és hogy őszinte legyek végül meg sem találtam, mert EZ a Max Fluid, az Ultra Fluid alatt nem volt részletes ami azért rossz, mert a rengeteg Photoderm között nagyon könnyű elveszni és ugye honnan tudjuk mi a különbség köztük ha van egyáltalán (erre is jó a Krémmánia). Végül azért esett erre a választásom, mert olyan illatmentes krémet szerettem volna ami zsíros/kombinált bőrön is működik. 

IMG_4382

IMG_4393

A csőrös adagoló tulajdonképpen jó, mert tényleg egy meglehetősen folyékony és ahhoz képest könnyű krémről van szó, de én még így is el tudom bénázni a felvitelt. Nem kell belőle sok, könnyen eldolgozható és kevésbé tűnik fullasztónak mint amiket korábban próbáltam, de nincs min szépíteni, ezután is marad egy nehezebb réteg, ami nem ragad ugyan de érezhetően ott van. 

Collage

Láthatóan könnyű a textúra és ha nagyon erősen nézitek, akkor talán az eldolgozás utáni vékony fehér és fényes réteg is észrevehető. Hiába várok vele néhány percet, a fényes végeredmény marad, pedig ugye azt ígéri, hogy olajmentes végeredményt kapunk. Miután rásminkelek rendben van, de alig néhány óra után rettenetesen fénylik az arcom még úgy is, hogy a hámlasztók szépen visszaszorították a zsírosodást. A bőrömet nem, a szememet viszont irritálja kicsit, fényesedik ezért nem tudom azt mondani, hogy bevált.

Régen többek közütt a La Roche-Posay Anthelios XL termékeivel is próbálkoztam, de kisült hogy az egyiktől könnyen pattanások keletkezhetnek,  míg a másikban denat alkohol van ami a fényvédők nagy részére igaz sajnos, még a gyerekeknek szánt krémekre is. Bosszantó és egyáltalán nem egyszerű feladat jó fényvédőt találni. Nem olyan régen kinéztem egyet az iHerb kínálatából, ami összetevőit tekintve jónak tűnik, most van is raktáron ezért ő lesz a következő, addig marad a Bioderma és az újra púderezés amit nagyon nem szeretek.

 

Van jól bevált fényvédőtök?   

 

 

View Comments (69) View Comments (69)
  1. Én is ugyanezt használom, és pont ugyanezt is gondolom, ill. írtam a KM-en is véleménynek. Épp azért vettem meg, hogy ne legyen zsírosbödön fejem. Erre azt csinál, pedig még nincs is 40 fok. Most bőszen kenegetem, hogy elfogyjon, mielőtt beköszönt a kánikula, mert akkor ez számomra garantáltan használhatatlan lesz. Most még valahogy működik púderrel, de púder nélkül már most is vállalhatatlan. Én 2.500-ért vettem utolsó darabként, mivel mindjárt lejár a szavatossága, de teljes áron vicc lenne… Annyi jó van benne, hogy valóban nem okoz pattit és mitesszert, és nekem még a szememet sem irritálja, de én többet vártam volna. Konkrétan azt, hogy betartaja a “non-oily finish” ígéretét. Tavalyelőtt az AKN MAt sprayt használtam, tavaly pedig a Spot változatot, ez utóbbi sokkal jobban bevált, és kevésbé csillogtam tőle, mint ettől a fluidtól. Én is ezt a Kiss My Face-t néztem ki, ha elfogy ez, és még van egy bontatlan Bioderma Spotom, amiket még elhasználok. De a Kiss my Face-ben szimpi az is, hogy CF termék. Na meg még ez a PC fényvédő is nagyon szimpi, ezt láttad? http://paulaschoice.hu/testapolas/extra-care-non-greasy-sunscreen-spf-50.html Árban is tök jó.

    1. Igen!! Ez a PC minta is benne van a kosárban, először kipróbálom és meglátjuk de jónak tűnt! A másik szintén, úgyis rendeltem volna 1-2 dolgot iHerb-ről, ezért gondoltam arra első sorban. A másik a Spot lett volna, az mennyivel jobb? Ez rettenetesen zavar, mert mostanában semmi nem tudta elérni ezt a fénylést mint ez. Most még rendben, de nyáron eszembe sem jutna 🙁

        1. Én most ezt a PC-t vettem meg, egyből teljes méretben, mert nemsokára nyaralni megyünk, és már nem volt időm mintát rendelni, kísérletezgetni, úgyhogy nagyon remélem, hogy jó lesz.

        2. Én is csak mintát rendelek Kisó, mert annyira örülök neki hogy lehet. Meglátjuk, néztem a hidratálót is de az az igazság hogy elsősorban azért nem azt, mert szinte egyáltalán nem használok krémet. Persze ha jó akkor jöhet 🙂

          Bia, várom a beszámolót!!

  2. A Spotból tudok neked adni egy kis mintát, mert van egy tubusom, amiben már csak pár használatra elegendő van. 🙂 A spotot én szerettem, jó, nyáron púder nélkül az se nagyon vállalható, de sokkal jobb, mint ez a fluid, és az tényleg szuperbiztonságos védelmet nyújtott, akkor is, ha nem kentem napközben folyton újra. Cserébe esetleg, ha szépen kérlek, rendeletnél nekem 1-2 PC fényvédő mintát ebből a sárgából, mert amúgy nekem most egyáltalán nem aktuális ez a PC rendelés, van mindenem. Aztán csak összefutunk megint. 😉 Meg ennek a Kiss My Face-nek a sprays változatát rendeltem meg, ezt: http://www.iherb.com/Kiss-My-Face-Sunscreen-Sun-Spray-Lotion-30-14-fl-oz-414-ml/ Ennek az arcra fújását meg fogom kockáztatni. 😛 Mióta süt a nap, odafigyelek arra, hogy elég sokat kenjek magamra ahhoz, hogy az elvi védelmet megkapjam, ami ugye 1,2 gramm. Nem nehéz kiszámolni, hogy max. másfél hónap alatt elhasználok egy ilyen kis tubus fényvédőt, ezért az ára sem mindegy. Mondjuk egy szérumnál annyira nem érdekel, ha drága, mert sokáig el vagyok 30 ml-vel is, de a fényvédőt muszáj is pacsmagolni, hogy tényleg védjen. Meg nézd, ez még egy jó fényvédő akár a babádra, mert ez tisztán fizikiai és egyáltalán semmi irritáló nincs benne: http://www.iherb.com/Kiss-My-Face-Sunscreen-with-Hydresia-Broad-Spectrum-SPF-40-3-fl-oz-88-ml/44899 Iherben tök sok jó fényvédő van, meg minden termék állatkísérletmentes is. Néha nevetségesnek érzem, hogy nálunk vért izzadsz, mire találsz egy jó terméket, arról ne is beszéljünk, ha esetleg szempontod, hogy CF legyen. Főleg fényvédő fronton katasztrófa a helyzet, és az árakat is irreálisnak érzem. A Kiss My Faceből 12 dolcsiért kapsz 60 ml arcra való fényvédőt, ami ugye 3.000 Ft sincs, a Biodermából meg duplájáért van 40 ml. A Bioderma fényvédők között azért vannak jó, de szerintem nagyon drágák, iherben sokkal olcsóbban is kapni ugyanolyan jót.

    1. Még én sem rendelek csak gyűlik a kosár, de persze beteszek neked is olyan sárgát! 🙂 A Babylove tulajdonképpen egész jó a többihez képest, szintén csak fizikai de jó hogy mondod ezt, megnézem!

  3. ugyanezt szereztem be kb egy hónapja, és nem vagyok elragadtatva tőle. nekem alapból szárazabb az arcbőröm, és tényleg iszonyúan zsíros-csillogó marad a fejem utána, muszáj vastagon púdereznem, hogy elfedjem, anélkül egyszerűen vállalhatatlan. bár számomra az állaga kifejezetten könnyed, igaz egész nap érzem, hogy rajta van egy plusz réteg az arcomon, de nem vészes.

    ezek után már csak azon gondolkodtam, hogy vajon hogy nézne ki a fejem, ha az arany színű verziót kenném fel?! 😀 (nem is értem miért van ebből színezett..)

    1. Emlékszem Lora, nagyjából egyszerre rendeltük őket! Nálam is ez a helyzet és én is érzem azt a pluszt amit nem szeretek. Hu nem tudom, elképzelésem sincs de talán jobb is így 😀

  4. Eddig még soha nem szereztem be a pofimra fényvédőt, mindig a legmagasabb SPF-számú arckrémemet kotortam elő a legnagyobb hőségben, oszt’ jóvan. Ráadásul nekem is eléggé zsíros a bőröm az államon és a homlokomon, az orrom és a pofim pedig durván száraz, így még a kísérletezésnek sem szeretnék nekiállni, mert félek, hogy csúfos lenne a végeredmény a kipróbált termékek terén :-/
    Kíváncsian várom az iHerb-es terméked tesztjét majd 🙂
    Pusza: Reni

    1. Már az is jó ha a hidratálódban van, én nemigen használok hidratálót ezért kell külön a fényvédő, lehetőleg erős mert nagyon világos és sérülékeny a bőröm, pláne most a hámlasztás alatt. Itthon nagyon kevés normális fényvédőt lehet kapni és nem, nem ez lesz a befutó az tuti. Meglátjuk az iHerb cuccokat 🙂

  5. Én most kémiai fényvédőt használok és szerintem iszonyatosan jó. Egyáltalán nem csillog, állatbarát, jók az összetevői. Régen volt Biodermám egy „creme” feliratú és egy másik, ami szintén 50 faktoros volt, mert csak olyat veszek. Nekem szárazabb a bőröm, a Bioderma nálam is télen volt vállalható, nyáron egyáltalán nem. 🙁

  6. vessetek rám köveket bátran, de én még soha életemben nem használtam fényvédőt, mostanában kezdett izgatni a dolog, úgyhogy várom a fejleményeket (mondjuk nem is nagyon napoztam, és még életemben nem égtem le, viszont gyorsan barnulok – érted, megyek az utcán, és mire hazaérek, látszik a felsőm pántja) 🙂
    viszont valaki, aki ért hozzá mondja meg nekem, hogy nem elegendő fényvédős hidratálót használni, feltétlenül kell külön fényvédő is, ha igen, miért?
    ezt néztem ki egyébként, majd ha lesz újra (igazából előbb mintát szerettem volna, de azt olvastam, az esélytelen): http://paulaschoice.hu/arcapolas/hidratalok-fenyvedovel/resist-super-light-wrinkle-defense-spf-30.html

    1. Teljesen jó a fényvédős hidratáló is, a lényeg, hogy fényvédő legyen, ősztől-tavaszig min. 15 SPF, tavasztól őszig meg min. 30 SPF. 🙂 Amúgy ha már barnulsz, károsodik a bőröd, szóval nem azért kell csak fényvédő, hogy ne barnulj le, hanem azért is, hogy ne ráncosodj meg idő előtt, ne legyen melanómát, májfoltot (a könnyen barnulok ez utóbbira nagyon hajlamosak).

      1. köszi, akkor ez lesz az áldozat 🙂
        az idő előtti ráncosodás nálam genetikailag nem opció hálistennek (kösz anyu), ezt most már kijelenthetem bátran azt hiszem, de a melanómát elkerülném a továbbiakban is azért szívesen.

    2. Köszi Ildi, gyorsabb voltál, nehezen tudok gép elé ülni. Én tipikusan az a vörös hajú, világos bőrű, szeplős gyerek voltam/vagyok, akit mindig átvittek az árnyékos oldalra, ha napra nézek már leégek és sajnos már nyomai is vannak. Annyira durva egyébként, hogy igen pl a májfolt vagy a rengeteg anyajegy, durva ráncosodás (velem egy korban) mind mind jelen van a környezetemben, de hiába magyarázom… Fontos a védelem 🙂

  7. Én is ebbe futottam bele. 1+1-es csomagolásban vettem 5500-ért, apukámmal osztoztam rajta, de végül mindkettő hozzá került. A bőröm paramétereit attól tartok, hogy már jól ismered. 😉 Annyi a változás csak, hogy most már előbukkantak idén a szeplőim, tehát kénytelen voltam tárt karokkal üdvözölni a T-vonalam diszkógömb effektusát. 😀 Szerencsére azért ehhez is egy masszív 6-8 óra rohongászás kell.
    Na, ez a fényvédő mínuszokba lövi az órák számát, az tuti! Borzasztóan csillog tőle az egész arcom, rásminkelni meg abszolút esélytelen.
    A vicc, hogy még mindig a Bioderma gyerekeknek való 50+-os napteje jött be a legjobban…

      1. Jaj ne is tudd, hogy röhögök magamon. 😀
        Ma sikeresen elcsábultam a dermaonline oldalán és rendeltem pár dolgot… Kicsit kezdem már bánni. 😀 Mondjuk egy hidratálót rendeltem, a sensibio tolerance-t (gondoltam kipróbálom, rontani nem sokat ronthat ismét a bőrömön :\), egy photoderm kid sprayt (remélem, hogy ez már jó lesz, ezt elvileg tavalyról már ismerem :D) és a sébium felfedezőt barátnőmnek az ő kívánságára.
        Szükségem lenne valamire, ami csodát művel az arcbőrömmel – csütörtökön megyek gyakornoki állásinterjúra és megint tele vagyok gyulladt pattanásokkal. 🙁

        1. Jajj Anett, mi ez már megint? Közben új meló is van? Egyedül vagyok a babával ami napi 14 órát jelent, elég fáradt vagyok és közben mindenről lemaradok 🙁

          1. Hát, kell a sulihoz egy 2 hetes gyanornoki szar. Csütörtökön megyek egy könyvvizsgálói és adótanácsadási céghez interjúra, szuper lesz ilyen csodaszép arccal. A ‘leendő főnököm’ meg már most egy tesze-tosza f*sznak tűnik, már bocsánat. Negyedjére sikerült elárulnia a pontos címet, rákérdezett arra is, hogy kisétáljon-e elém, mert biztos nem találok oda majd, a hab a tortán meg az volt, hogy az utolsó levelében közölte velem, hogy a megbeszélt időben a kapu előtt fog várni, nehogymá’ felcsöngessek hozzá. Óédesistenem. 😀

          2. Jézusom 😀 Szerencse hogy csak 2 hét, nekem anno 3 csodás hónap volt az utazási irodában remek társasággal jeje.

          3. Ha gondolod, hozd be szerdán hozzám. :))
            Kitartást hozzá, képzelem, milyen fárasztó lehet.
            Jajj képzeld, megvolt ma az első telefonbeszélgetésem az unokaöcsimmel. 😀 Küldött a nagyim telefonjáról vagy 10 üres smst, mire felhívtam nagyimat, hogy figyeljen már a telójára, erre felvette a kiskölök. 😀 Hát meg tudnám zabálni, olyan cuki volt. <3 😀

          4. Nem lehet, az apja holnap éjjel jön vissza Izlandról, én szerda reggel indulok Isztambulba. Mondom, ez a hónap ilyen sűrű, még haza is megyek (Szegedre) de most már aztán tényleg nagyon látnálak már. Jövőhéten már leszek!

            Ezt most nagyon elképzeltem, tény hogy gigacukik tudnak lenni, pedig utálom ezt a szót 😀 Jajj hiányoztál megint. Le kell feküdnöm, mert mindjárt kelek de mesélj még! 🙂

          5. A 90 napos majd a 6. félévem lesz. Én se maradok ki majd a jóból. 😀 De akkor kénytelen leszek szállodába vagy utazási irodába menni majd, szupi lesz. Tuti kifogok majd valami csicskamelót, ahogy magamat ismerem. 😀

          6. Húha, a jövőhetem nem tudom, hogy alakul majd. Elvileg minden nap foglalt leszek, de még nem biztos. Majd csütörtökön derült ki, hogy mehetek-e arra a helyre gyakornoknak, és ha igen, akkor milyen beosztásban. Mondjuk nagyon remélem, hogy összejön, mert nagyon jól fizetne.
            Jajj, el ne felejtsem, holnap megy majd neked valahol üzenet, hogy mi volt a Luxboxban. 😀 Rá egy nappal, meg érkezik a Pixibag. Jól egybe csúszott a kettő, szerintem nem éppen így tervezték a luxboxosok. Elég lassan fogytak el a dobozaik, nyilván azért, mert egyáltalán nem szimpi, hogy semmit se árulnak el a termékeikről.

          7. Képzeld hogy jártam ma!
            Nem tudtam átvenni a dobozomat, mert egész nap rohongáltam, most azt se tudom, hogy mi lesz a sorsa. :\
            Egyébként ma a patikában belefutottam egy egész jónak tűnő fényvédőbe. Elvileg a második mellé csak 1000 Ft-ba kerül, egy bevezető akció keretében. Esetleg nem lenne kedved neked is kipróbálni? Erről lenne szó: http://kremmania.hu/kremek/uriage-bariesun-mineral-krem-spf50

          8. Na basszus. Az Uriage termékekről másodjára maradok le. Amikor bevezették őket a gyógyszertárakba minden második termék szinte semmiért volt és 1-2 dolog olyan jónak is tűnt, de mire eljutok odáig.. :/ Vége van már? Vettél? Nekem úgy tűnt, hogy a Luxbox elég csúnyán felsült. Mit gondolsz? Mit kérdezzek még? 😀

          9. Még nem vettem meg, de még nincs vége az akciónak. Holnap meg is kérdezem, hogy meddig tart, mert eddig három dolog is nagyon érdekel az Uriage-tól – az általam linkelt fényvédő, a Toléderm hidratáló (amiből kaptam három mintát, egy hétig azt kenegettem az arcomra és mesés volt; csak hogy érzékeltessem mennyire: ma tértem vissza a Bioderma Sensibio Tolérance+-hoz és tiszta vörös az arcom tőle, pedig korábban nem volt!), illetve a Cicactive, ami minden hasonló készítményt lekörözött hatásában az általam bitorolt két minta alapján.
            Viszont ez a hely számodra a világ végén van szerintem (Újpest, Stop Shop) szóval nem tudom mennyire érdekelne esetleg így. 😀
            Hát a Luxbox csúnyán felsült, ez tény. 😀 Én mondjuk nem kértem vissza a pénzem és nem küldtem vissza; a saját káromon tanulok, na meg a Pixibag kárpótolt. 😀
            Huh, kérdezhetnél még pár dolgot. Annyira hiányoztál! Most sokkal jobban éreztem mint legutóbb; hiába tudtam, hogy nem vagy itt, még is naponta többször is feljártam az oldaladra, végigcsekkoltam mindent, hátha adsz valami életjelet. Kezdtem kicsit betegesnek érezni már a dolgot. Komoly függőséget okozol. 😀

          10. Jajj drágaszágom 😀 Te is hiányoztál! Olyan rossz volt nem írni, de mire a szállásra értünk és vége lett a napi képelemzéseknek az hajnali 2-3 és persze 9kor kelni kellett. Gondolhatod mennyire vagyok pihent 😀

            Huh ha ilyet mondasz az még csábítóbbá teszi a dolgot! Kérdezz rá, de holnap megnézem azért itt is, hátha van hasonló. Végül ha normális áron kijönne a fényvédő akkor megveszed és ha végre találkozunk hozod magaddal 🙂

            Csak ma láttam a drámát, kérte is a türelmem a csajszi (alapító), most már értem miért. Én sem írtam nekik túl kedveset, de jól reagálták le. Meglátjuk kijönnek-e ebből.

          11. Hát én is képzelheted, hogy milyen kipihent vagyok. Csak a múlt héten 6 zh-m volt, ezen a héten eddig 3, holnap és holnapután meg még lesz 2-2. Tiszta szívás ez az utolsó két hét. Utána meg persze már jöhet a sok vizsga, és kicsit se dob fel, hogy 13 tárgyam kollokviummal záródik. :\
            Na majd holnap rákérdezek a dolgokra, aztán jelenkezem akkor az infókkal, aztán az alapján majd tárgyalunk. 🙂
            Hát szerencsétlennek elég sok baja lehet most, az biztos. 🙂 Én azért pluszpontot adok neki, mert megismertette velem a Greenlandet, amit eddig nem mertem kipróbálni. Egy isteni finom illatú mangós tusfürdőt kaptam (imádom a mangót, ennek meg még meg is marad diszkréten az illata a bőrömön, úgy hogy még a nap végén is érezni). Ja, és nem lettem tőle kiütéses, meg nem is viszkettem mindenhol, szóval szuper. 😀

          12. Pff de rosszul hangzik 🙁 Tarts ki, tudom hogy ez most édeskevés de nem lesz ez mindig így 😉

            Na akkor volt benne valami jó is 😀 Szegények kapják az ívet, amit nem teljesen értek, vagyis igen de mégsem. A Pixi sem luxus közel sem, mégis prémium kategóriába sorolják magukat. Oké kivéve a bag de most komolyan, melyik doboz tartalmaz igazán prémium kategóriát? Sok szempontból rosszul kezdték, már ezért is kíváncsi vagyok a folytatásra.

            No akkor alvás és holnap tárgyalunk! :*

          13. Tudom, csak most tényleg nagyon kivagyok, azért vagyok ennyire borúlátó. De mindegy, majd csak lesz valahogy. 🙂
            Én is kíváncsi leszek, hogy hova fejlődnek, miket fognak átalakítani, újragondolni. Sajnálom azért őket, mert egy ilyen kezdés után minden nehezebb lesz számukra, most lesz alkalmuk megtapasztalni az élet nem napos oldalát.
            Azért mondjuk szívesen írnék nekik egy hosszú kifejtést arról, hogy min kéne változtatniuk és mire kéne figyelniük (kezdve azzal, hogy a legalapvetőbb lépésnek kéne lennie annak, hogy megnézzék az általuk eladásra kínált termékek lejáratát) a jövőben. Na de mindegy, tényleg marad a nyomon követés, és majd meglátjuk mi lesz belőlük. 😀
            Jó pihenést neked! 🙂

          14. Èn èppen ilyesmit mondtam neki, illetve azt hogy rosszul kezdtek ès azèrt lenne észrevètelem, erre jött az ‘èpítő kritikànak is örülünk’ válasz. Ha ebbe most nem buktak bele, akkor èn elmondom amit kell 😀

          15. Na, utánajártam a dolognak! De csak részben. 😀 Annyira siettem, hogy elfelejtettem megkérdezni a termékek árát. 😀
            Viszont jó hír, hogy hónap végéig vannak náluk akcióban az Uriage termékek. És még jobb hír, hogy a közvetlenül a házunk mellett levő patikába jövő hónapban fognak Uriage termékek érkezni, és akkor náluk is lesz ez az akció, ha minden igaz. 🙂

          16. Közben elvànszorogtunk a patikàba (westend) ès igen, ott is megy az akció. Bàrmely 2. termèk fèláron van. átböngèszem őket jobban. Talán 4-5e között volt a fènyvèdő.

          17. Haha, nekem szűkös a tárcám most, inkább maradnék itt az újpestinél, mert ott csak egy ezres a második. 😀 Kicsit jobban lehet vele járni.

          18. jaaaaaaaaaaa tényleg, kissé belezavarodtam. Szóval ott egy ezres, itt 50% 😮 Nyilván marad Újpest 😀

          19. Hát nyílván, ahogy mondod. :D Holnap újból arra felé járok majd, szóval beugrom és megkérdezem majd akkor, hogy mi mennyibe kerül. :D Nekem az a Cicactive mindenképpen kell. Tegnap elővettem ismét a Cicabiot, mert van egy-két pattanás utáni hegem, és bekentem vele a sebeket. Hát naná, hogy mára megint pattanásos lettem tőle. :\ Pedig eleinte tök jól bevált. Áh.

          20. Helyes! 🙂 jajj neee a Cicabio nem jó arcra, pálmaolaj van az elejèn. Nekem mindentől bajom lesz amiben benne van 🙁

          21. De nekem eddig nem volt pattanásom a pálmaolajtól, most már ez is besorolt a listára. 😀 Lassan már ott tartok, hogy a két kezemen meg tudom számolni, mi az ami nem okoz bajt nálam. Ez nyilván erős túlzás, de gondolom érted, mit akarok ezzel mondani. 😀

          22. Igazad van, nekem sem mindig, de mintha lennének érzékenyebb napjai, na akkor viszont hajajj 😮 Én ne érteném? 😀

          23. Na hát én is így gondoltam. 😀
            Holnap meg most már tényleg megkérdezem a fényvédőt. 😀

          24. Jesszusom, már ezeréve rákérdeztem a fényvédőre, de elfelejtettem veled megosztani. :S
            Az Uriage Mineral ára 5500 Ft, tehát ha te is szeretnél egyet, akkor 3250 Ft lenne fejenként a dolog.

          25. Hú az utóbbi még jobb, az kell mert kenhetem a babára is! Szóval az az akció hogy veszel egy terméket és bármelyik második (nyilván az olcsóbb) 1000Ft? Lehet hogy még nézek 1-2 dolgot 😀

          26. Ahogy mondod, a második egy ezres. Gondolkoztam még egy-két dolgon, de még várnom kell, mert csak 10-11-én jön a fizum. 😀 Pedig most fogyott el a Bioderma micellásom is. :S

          27. Korábban azt mondta a patikus, hogy május vége, de ma voltam a stop shopban (emiatt jutott eszembe, hogy még nem írtam le), és még mindig kint volt a kirakatban az akció, szóval beugrottam megkérdezni. Akkor mondta, hogy addig tart, amíg nem szólnak nekik, hogy vége, meg megkérdeztem azt is, hogy vehetek-e kettőt a Mineral fényvédőből, és ekkor árulta el nekem, hogy mindenből csak egy darabjuk van. :\ Cicactive-juk már nincs is, pedigaz eskü jobban érdekelt volna, mint a naptej. :((

          28. Naná, mert a Bioderma vállalhatatlan, a Babylove fizikai elkenhetetlen, a Phyt’s olyan olajos hogy minden lecsúszik róla, én meg hámlasztok. Jöjjön inkább az emailt (mennyit, hova) csak a blogos címre írd mert a másikon most 2534 olvasatlan van, kóros időhiányban szenvedek 🙁

          29. Huh, hát az nem kevés olvasatlan üzenet!
            Egyébként elküldtem a mailt a blogos emailcímedre. 🙂

  8. En az osregi, jol bevalt Shiseido Anessat hasznalom mar evek ota. Nekem a sok kiprobalt kozul meg mindig ez viszi a palmat. Utalom, ha egy fenyvedo feher patinat hagy az arcon, de legfokepp, ha izzad tole az orrom. E-bayrol szoktam rendelni, altalaban HongKongbol jon. Az arany flakonost szoktam valasztani, ami spf 50. Tavalyelott egy hegyi turan kiprobaltam az isdin marka 90-es faktorat … huh, majdnem olyan volt, mint amikor a gyerekek himloit cinkkel kenik be. Az iden lattam, hogy a marka mar Europaban is kaphato, lehet, hogy benevezek majd az 50-es faktoru Gel Cream Dry Touch Color-jara.

  9. Nekem viszonylag szomjasabb bőröm van, de ez a Bioderma fényvédő még az én bőrömön is rettentően fénylik. Ráadásul nagyon nem bírja a szemem a kémiai fényvédőt, nagyon durván könnyezik tőle, így valószínűleg az arcomra csak korlátozottan fogom használni, keresek inkább egy fizikai fényvédőt.
    Hétköznaponként, amikor dolgozom és nem vagyok kint a napsütésben, én Paula Resist Super-Light Wrinkle Defense SPF30-as fizikai fényvédős hidratálóját használom, erre kerül még egy SPF 30-as BB krém is, szerintem ha nem vagyok kint a napon, akkor ennyi elég.

    1. Az enyém nem durván de szintén könnyezik. A babára most a DM sajátját kenem jobb híján, az elvileg csak fizikai, de sajna elég sűrű ezért nem a legkönnyebb eldolgozni pláne egy mocorgó gyereken 🙂 Mi elég sokat utazunk és/vagy vagyunk úton, pláne amióta baba is van (durva a mozgásigénye) ezért elsősorban miatta keresem az igazit. Ezt a hidratálót már néztem, ha rá tudom venni magam a krémekre akkor esélyes 🙂

  10. Eddig én is csak olyan hidratálókat, vagy alapozókat használtam, ami fényvédős volt, így letudtam a dolgot, bár azt is hozzá kell tenni, h én sem napozok, és nem tartózkodom a napon hosszú ideig nyáron sem (amikor dolgozom, akkor azért, mert reggel megyek, este jövök, nem is vagyok szabad ég alatt, amikor meg nyaralok, akkor persze használtam az utcára vmi fényvédős arckencét). A múltkori rendelős posztod hatására szereztem be azt a 30 faktoros Bioderma sprayt, amiről Mstindigo is szólt az első hozzászólásban 🙂 gazdaságosnak tűnt, és jók a vélemények róla, igaz, csak 30 faktoros… Jó lenne egy 50-es, ami tényleg nem zsírosít, de akkor ezek szerint nem ez lesz a tuti… 🙁

    1. Alig van különbség az 50 és a 30 faktor között, ezen kár aggódnod. 🙂 A 30 faktoros a napsugárzás kb. 96%-át szűri ki, az 50 faktoros meg a 98%-át. Inkább arra figyelj, hogy megfelelő mennyiséget kenj fel, kb. negyed tk., hogy ez az elvi védelem a gyakorlatban is meglegyen. Na de most már befejezem az okoskodást, ez mégis csak Odil blogja, remélem drága, nem haragszol! :*

  11. Sziasztok!
    Nekem is hasonló tapasztalatom volt a fluiddal (meg a színezettel is) hasonló diszkógömb-effektus volt.
    Én azt olvastam, úgy tudom, hogy eleve a kémiai fényvédő maga olajos, ezért egy bizonyos spf fölött már nehezen lehet nem olajos érzetű terméket csinálni.
    Én próbáltam a tisztán fizikai fényvédők közül is párat (bioderma mineral, egyebek) de azoktol meg extra-vízhiányos lesz a bőröm mindig, szóval a középút az igazi. Én keverni is szoktam a kettőt néha (pl. szinezett bioderma fluid + mineral) de szerintem a Bioderma kompaktja is jó, mivel abban is van fizikai és kémiai fényvédő is. Viszont az nagyon fehér bőrre nem ad megfelelő alternatívát :/

    1. Köszönöm a tippet, holnap ki is próbálom mert van itthon kémiai és van fizikai a babának 🙂 Nekem sajnos nincs könnyű dolgom, extra világos és sérülékeny bőröm van ezért a kompakt nem játszik :/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Previous Post

NYX Love in Florence

Next Post

Selyem és glitterek

Advertisement