Dark Mode Light Mode

Arcápolás – zsíros, kombinált bőr

Könnyen azt hihetjük, hogy bőrtípusunk meghatározása nagyon egyszerű. Lehet ugye száraz vagy zsíros, esetleg kicsit mind a kettő, de miután a századik termék sem használ, érdemes elgondolkozni azon, mi lehet a gond.

Könnyen azt hihetjük, hogy bőrtípusunk meghatározása nagyon egyszerű. Lehet ugye száraz vagy zsíros, esetleg kicsit mind a kettő, de miután a századik termék sem használ, érdemes elgondolkozni azon, mi lehet a gond. Személy szerint hosszú éveken keresztül küzdöttem a bőrömmel, bármit kentem rá nem használt, ezért inkább igyekeztem eltakarni. Ettől persze még rosszabb lett, akkoriban senki sem mondta, hogy ne fésüljem a hajam az arcomba vagy “koszos” kézzel ne kenjek rá 3 réteg alapozót, mert nem segít a helyzeten. Ha visszamehetnék az időben nagyjából mindenen változtatnék, kezdve az arcápolási rutinnal. 

Nem olyan régen egy bőrdiagnosztikán hívták fel a figyelmem arra, hogy a típusom nem egyszerűen kombinált, hanem olajos szeborreás, ami vízhiánnyal társul. Maga az olajos szeborrea azt jelenti, hogy:

A faggyúmirigyek túlműködéséből adódóan az arc bőre – különösen a középső, T-vonalnak is nevezett régióban – olajosan fénylő, vastag, tág pórusú, színe fakó, élettelen, felszíne a fokozott keratinizáció miatt egyenetlen. Az eltömődött pórusokban nyílt vagy zárt komedók (mitesszerek, mikrociszták) jelennek meg, súlyosabb esetekben gyulladt gócok, fájdalmas, gennyes pattanások, felszínes gyulladások miatti bőrpír teszik még kedvezőtlenebbé a bőrképet.ITT a teljes cikk.

Advertisement

Elég rosszul hangzik igaz? Szerencsére hellyel-közzel már kordában tudom tartani és csak halványan emlékszem arra a rettenetes időszakra, amikor például iskolába sem mentem, olyan rossz volt a helyzet. Összeszedtem azokat a termékeket, amikkel az elmúlt hónapokban kísérleteztem, ezzel remélhetőleg Nektek is tudok segíteni. 

IMG_0725

Az Yves Rocher Pórusösszehúzó tonikjáról már írtam korábban. Elvileg ugye összehúzza a pórusokat, enyhíti a gyulladást, simává és mattá varázsolja a területet. Az a tapasztalat, hogy nagyjából két hét használat után látszik némi változás, de csodát ne várjatok tőle. Nekem máig nem tetszik az állaga és az érzés sem ami utána marad. Több, mint a fele hiányzik de szinte biztos, hogy nem veszem újra. Az ára 1850Ft 

Ellenben a Pórustisztító Maszk nagyon jól teljesít! Az összetevőlista második helyén áll a Kaolin, amit mélytisztító hatása miatt gyakran alkalmaznak hasonló készítményekben. Érzékeny bőrűek legyenek óvatosak, mert csíphet és ha nem elég zsíros a bőröd akkor szárít is. Hetente egyszer, ha szükséges akkor kétszer elég használni és látható lesz a változás. Nekem az volt, bár utóbbi időben ritkán vettem elő, később mutatom miért. 50ml pakolást kapunk 1990Ft-ért, de gyakran vannak akciók és ki tudja, talán újra is vásárolnám.

IMG_0726

Végül jöjjön a Sebo Specific Bőrhibák elleni arcápoló koncentrátum, amit egészen egyszerűen ki nem állhatok. A bőrhibákon nem javít, de az is lehet, hogy nem használtam elég sokáig (szilárdan állítom, hogy nem is fogom). Marad valami fura filmes réteg utána, az összetevők nem az igaziak és -számomra- az illata is kellően orrfacsaró, egyszerűen nem értem az illatosítási mániát. Lényegében nem volt jó érzés használni és változást sem tapasztaltam, ezért felhagytam vele. Az ára 3250Ft, de szerencsére akciósan vettem, így nem fáj annyira.

IMG_0733

A Himalaya Herbals Frissítő és tisztító tonik visszatérő vendégünk, több, mint elégszer magasztaltam már. A helyzet az, hogy bár itt is mérges vagyok az illatanyagért és lehetne “tisztább” ami a beltartalmat illeti, de nem csak lustaságból, már legalább négyszer újravettem. Tényleg frissít, szépen leszedi amit le kell és lévén, hogy alkoholmentes, nem szárít illetve nem bántotta a bőröm. Valamelyest kordában tartja a zsírosodást, de különleges hatása nincsen. Ha elfogy akkor egy rövid pánik után kipróbálok valami mást és meglátjuk. Normál és kombinált bőrre ajánlják, az ára pedig 1500Ft körül mozog.

IMG_0739

Nim arcpakolás normál és zsíros bőrre – na ez már tud valamit. Szintén Kaolin az első helyen, ebből következik, hogy mélyen kell tisztítania, ami ebben az esetben igaz is. Nagyon furcsa zöld színe és erős illata van, felkenés után érzem ahogy dolgozik, kicsit ég, de még vállalhatóan. 10-15 perc után beton keményre szárad, a faggyú pedig kiül a tetejére. Érdekes látvány ahogy szó szerint kiszippantja a mitesszereket. Lemosni szivaccsal a legegyszerűbb, utána matt és puha lesz a bőröm, de ami ennél is fontosabb, hogy látványosan kitisztul. Normál bőrön nem tudom elképzelni, mert ez is szárít, zsíros bőrre viszont nagyon jó kis pakolás ez. Heti 1-2 alkalommal bevethető, de jobb a békesség, én csak egyszer használom. Az ára szintén 1300-1400Ft körül van. 

Nim arcradír normál és zsíros bőrre – A család másik tagját is beszereztem, remélve hogy tökéletes párost alkotnak majd. Nos, mindenki mást preferál, ez egy nem túl erős radír, ami nekem éppen jó. Finoman tisztít és az arcom kellően felfrissül utána, de nem éreztem átütőnek. Együtt tényleg jól működnek, de a radír önmagában csak egy közepes erősségű arcradír. Irritációt nem tapasztaltam, a végeredmény jó, ezért nem tudok rá rosszat mondani. 1100Ft környékén kapható. 

IMG_0743

Skinfood Tojásfehérje hab arctisztító, ami nem is olyan régen bekerült a Krémmánia Top5 koreai válogatásába is. Nem vagyok nagy koreai kence barát, de ez egy remek darab. Az eredmény már első használat után látszik, elképesztő hatékonysággal szabadít meg a szennyeződésektől. Szintén inkább zsíros bőrön tudom elképzelni és semmiképpen sem napi használat mellett, mert megdolgozza a bőrt rendesen. A pórusokat amellett, hogy kitisztítja, szépen össze is húzza, kevés kell belőle így a 150ml nagyon sokáig elég. Én innen rendeltem 2900Ft-ért, nagyon megérte! 

IMG_0745

Neutrogena mitesszereltávolító bőrradír, ami elvileg napi használat mellett segít eltávolítani a faggyút és a szennyeződéseket, így megszünteti a pórusok eltömődését. Ezt sem tudom elképzelni minden nap, mert hiába könnyű a formula és a szemcséket alig érezni, ez is szárít(hat). Nagyon régen használtam a Clear Spot Stress Control bőrradírt, ami emlékeim szerint jobb ennél. Rendben, tisztít de annyira azért nem, hosszabb távon sem láttam nagy különbséget és a faggyútermelést sem szabályozta kellően. Körülbelül a fele hiányzik, de biztos, hogy tudok majd élni nélküle. 1500Ft körül megtaláljátok a drogériákban.

IMG_0746

Estée Lauder Hydrationist normál/kombinált bőrre –  “Egyensúlyban és optimális szinten tartja bőr nedvesség szintjét, idővel segíti a bőrt abban, hogy megtartsa belső, saját nedvességét.” Őt is említettem már, sajnos nehéz olyan hidratálót találnom, ami hosszabb távon is jól működik és nem lesz tőle zsírosabb a bőröm. Ez egy könnyű, reggel/este használható hidratáló, ami sajnos szilikonos és ettől persze puhának is érzem a bőröm, gyorsan felszívódik de nem az igazi. Kapcsolatunk elején nagyon tetszett, ma már nem igazán veszem elő. Az ára igen magas, 11-12000Ft átlagosan de azt kell mondjam nem éri meg.  

IMG_0752

Újabb népszerű koreai termék a THEFACESHOP Volcanic Clay mitesszereltávolító lehúzható maszk, ami egy időben sok helyen szerepelt. Nagy reményekkel indultam neki, de gőzölés ide vagy oda, szinte semmit nem csinált azaz mégis, majdnem megszabadított néhány réteg bőrtől, leszedni ugyanis kínszenvedés. Megpróbáltam mindenhogyan, de rajtam nem működik és a fájdalmas lehúzás miatt nem is célom újra próbálkozni. Változó árban kínálják, én 1200Ft-ért rendeltem innen.  

IMG_0730

Végül de nem utolsó sorban meg kell említenem a PHYT’S termékmintáimat is, mert a C17 szérumot több, mint 2 hétig használtam minden este, a krémeket szintén, nagyon kevés is elegendő a teljes arcra. A szérum valóban szabályozza a faggyútermelést, egységesíti az arcom és kellően hidratál is, így kiváltja az éjszakai krémet. Nyugtat és nem eléggé, de összehúzza a pórusokat. Nagyon tetszett ezért komolyan elgondolkoztam a teljes kiszerelésen. Az ára 14700Ft ami szintén nem mondható barátinak, de ha ez az apró mennyiség ilyen sokáig kitartott, akkor a 30ml-t sem kell egyhamar újravennem. Úgyis tudni fogtok róla ha ténylegesen megvettem tőlük valamit.

Hosszabb távon megoldás lehet a kémiai hámlasztás is, de én még mindig nem mertem belevágni, ezért ha bármi kérdésetek van akkor Ildi tud Nektek segíteni. Fogunk még beszélni egyéb eszközökről is, úgy mint a komedonyomó vagy a dermaroller, de legközelebb a smink szekcióval folytatjuk. Közben várom a tapasztalataitokat ezekkel vagy más problémás bőrre szánt termékkel kapcsolatban! 

View Comments (25) View Comments (25)
  1. A Volcanic Clay maszk nekem sem használt semmit, de az akkori barátom bőréből viszont egy csomó mitesszert kiszedett – most jut eszembe, hozzá is szóltál anno a tesztes bejegyzésemhez, hogy neked sem működik 🙂

    A Himalaya Herbals tonikra és arcpakolásra lehet, hogy benevezek majd, ígéretesnek tűnnek 🙂

  2. Nekem is ilyesmi a bőrtípusom (bár én bőrdiagnosztikán nem voltam, csak amennyire magamnak meg tudom állapítani), és én is használom az Yves Rocher pórusösszehúzó tonikot, ami nálam konkrétan semmi extrát nem csinál (talán mintha az első hetekben történt volna valami változás, de azóta semmi), viszont nekem nincs bajom az állagával. De nem hinném, hogy újraveszem, mert szerintem az a termék a legdrágább, amit aztán feleslegesen kenegetünk, függetlenül az árától. Amit még használok az Yves Rocher-tól az a Sebo Specific arclemosó, de azt se fogom újravenni, mert kis szemcsék vannak benne, és annyira nem nyerő ötlet, hogy tulajdonképpen minden nap radírozom az arcom. Láttam viszont Krémmánián, hogy lesz (vagy már van, az üzletben már nem voltam egy ideje) valami Sebo Végétale termékcsoport, majd megnézem, hogy az az arclemosó milyen.
    Amit még szintén használok a felsoroltak közül, az a Skinfood tojásos arclemosó. Nem a teljes kiszerelés van meg, hanem a Krémmánia eladó részlegén vettem egy lánytól 9 db mintát, és ő mondta, hogy neki egy-egy minta 5-6 alkalomra volt elég. Amin meglepődtem: ez tényleg így van, annyira kis minimális mennyiség kell belőle, hogy az már szinte félelmetes. Viszont én is tapasztaltam (egy hete használom jelenleg naponta), hogy napi szinten ez nem biztos, hogy a legjobb, mert utána nagyon érzem, hogy kell valami hidratáló a bőrömre, viszont kúraszerűen alkalmazni fogom, és ha elfogytak a minták, megveszem a nagy kiszerelést (bár gőzöm nincs, 150 ml mikor fog elfogyni, egy életre elég lehet :)). Egyébként véletlenül pont a menzesz előtti héten vetettem be (nekem akkor a legdurvább a bőröm), és egészen jól kordában tarotta, egy-egy pattanás kijött, de nem volt borzasztó érzés tükörbe nézni, szóval mindenképp hatásos. 🙂
    Ami még felkeltette az érdeklődésemet a bejegyzésedben, de még nem próbáltam, az a Nim arcpakolás normál és zsíros bőrre, szerintem fogok tenni vele egy próbát. 🙂

    1. Régen mindig ott rontottam el, hogy amikor hámlott a bőröm azt hittem vízhiányos, ezért zsíros cuccot kentem rá, utána jöttek a pattanások, nekiestem szárítani de még rosszabb lett. A diagnosztika teljesen véletlen volt, egy bemutatóval összekötve néztek meg közelebbről. Így már értem, hogy nem a vízhiány hanem a szeborrea miatt fakó és élettelen, jobban figyelek mit kenek magamra. A tojásos lemosó tényleg nagyon jó és fél életre elég, de nekem is húzódik a bőröm, elég lesz alkalmanként használni.

      Az Yves Rocher termékcsaláddal vigyázz, mert nekem azt mondták, hogy ez ugyanaz csak a csomagolás újul meg. Meg kell nézni az INCI-t vásárlás előtt. A pakolást tényleg tudom ajánlani, elég jó!! A toniknál tényleg tonikra számítottam, ezért nem tetszik ez a géles formula na meg tényleg semmi haszna.

      1. Igen, mindenképp megnézem az INCI-t az Yves Rocher termékeknél (meg egyébként másnál is), mielőtt megvenném. 🙂

        1. Ezt most azért mondom, mert ha tényleg csak a csomagolás és a név változik, akkor ott vagyunk ahol a part szakad. Egyébként helyes, én is igyekszem 🙂

  3. Szia! Köszi, hogy megemlítettél. <3 Nagyon jól esett! A fentiekkel kapcsolatban néhány (kéretlen) jó tanács. 🙂 Agyagos maszkból a legjobb a saját készítésű. Igazából már ez az egyetlen, amit mindig megcsinálok, mert csak 2 perc kikeverni, sokkal hatékonyabb, olcsóbb mint a bolti, és nincs benne illatanyag meg semmi felesleges. Szerintem Neked is bejönne a montmorollite agyag, de ha azt nem kapsz, jó bármilyen más agyag is. 🙂 2 ek. agyag plusz egy ek. olaj plusz egy pici víz, hogy egy sűrű pasztát kapj, esetleg egy csepp méz még mehet bele, ha szereted. (Nagyon zsíros bőrűek kikeverhetik simán vízzel is.) Én is próbáltam már mindenféle agyagpakolást, de szerintem a házi a legtutibb. 🙂
    Meg nem tudom, olvastad-e pórusösszehúzó termékekről szóló cikkemet, de igazából nincsenek pórusösszehúzó termékek, hanem csak olyanok, amiktől kisebbnek néznek ki a pórusok. 🙂 A zsíros bőrön azért is tűnnek nagynak a pórusok, mert egy olajréteg van bennük/rajtuk, ez optikailag felnagyítja. A pórusösszehúzó termékek leginkább úgy működnek, hogy ezt az olajos réteget eltávolítják, és voilá, máris kisebbnek néznek ki. Az agyagpakolásoktól is ezért lett látványosan szebb a bőröd. Illetve az elhalt hámsejtek nagyítják még fel, ezeket érdemes nem ott hagyni, de látom, Te bevetsz mindent, hogy ne maradjanak ott. 🙂 Nekem a kémiai hámlasztástól nagyon szépen "összementek" látványra, de az agyagpakolást -főleg nyáron, amikor zsírosabb a bőröm- én is szeretem. Utána annyira jó érzése van a kis arcodnak, igazi tisztaság-érzés. 🙂
    Amúgy Te sem aprózod el a kollekciót. 😀 Van miből válogatni Nálad is. 😀

    1. Háááát tudod hogy vagyok az itthoni kotyvasztással, jobb szeretem a gyors megoldásokat. De ha tényleg csak 2 perc, akkor még beleférhet 😀 Igen, ezzel tisztában vagyok, de esetünkben nem releváns, mert ez a cucc nem szedi le az olajat csak valami fura réteg marad utána. De nem is ezért, hanem az emberek nagy része azt nézi hogy mi van ráírva a címkére és az már nem fontos, hogy milyen módon tisztít ha tisztít. Ahh késő van, már nem tudok értelmesen fogalmazni, de érted 🙂 Izé, mentségemre, nem egy nap alatt jöttek össze a dolgok és most néztem, hogy néhány apróság még így is kimaradt 😀 Előbb vagy utóbb hámlasztok én is ez tuti, egyelőre jól elvagyok ezekkel de kíváncsi vagyok arra is. Alszom. 🙂

  4. Szuper volt ez a bejegyzés! Én is használom a Himalaya Herbals termékeket, szerintem is jók, most a Skinfood-ra keltetted fel az érdeklődésemet, lehet megpróbálkozom vele.

    1. Köszönöm, de jó hogy hasznos volt! A Skinfood tényleg nagyon hatásos, elállt a lélegzetem is, néhány alkalom után sokkal tisztább és szebb az összkép, egy próbát megér!

  5. Érdekes cikk, a Himalaya termékekre ránézek, mert egy jó kis arcpakolásnak örülnék. A bőrtípusom hasonló, mint a Tiéd, de én még a nagy küzdelem közben vagyok. A hormonháztartásom okozza, de nem vagyok hajlandó gyógyszerekkel tömni magam, elég volt 1-2 évig. Semmire sem mentem vele. 🙁

    1. Jajj hidd el annyira átérzem. Nekem is azt mondták hogy hormonális, no meg öröklött, apukámnak volt ilyen hegesedős bőre. Ne is, szerintem sincs semmi haszna és nem is tesz jót hosszabb távon.

      Tudom, ez most nem vigasztal de előbb vagy utóbb rendbe fog jönni, addig pedig próbálj trükközni ilyen krémekkel vagy pakolással. A Himalaya tényleg hatékony és szépen tisztít, a radírral együtt sokkal jobb a helyzet, én még mindig a zsírosodással küzdök de ami ennél sokkal jobban zavar az a sok sok heg, amin már végképp nagyon nehéz javítani 🙁

      1. Nagyon furcsa, de a családban senkinek nem volt ilyen bőre csak nekem. 🙁 Állandó gyulladásban van és a havi 1 nagy kezelés mit sem ér. Nem adom fel és tényleg bízom benne, hogy idővel alakul. Édesanyám szerint ha egyszer várandós leszek, az arcom tükörsima lesz.. Nálad ez hogy volt? 🙂

        A hegere hallottam a dermaroller kezelést, de annak is vannak szabályai pl. csak ősszel/télen javasolt. A kozmetikus szerint az arcom még a közelében sincs annak, hogy egy ilyennek alávessük. 🙁 :'(

        1. Huh Evelin, megmondom őszintén nem olyan biztos az. A családban csak apa bőrén láttam hogy heges (már amennyire emlékszem), de senki másnak még csak pattanása sem volt. Nagyjából 18-19 éves korom körül kezdett csillapodni, de maradéktalanul nem múlt el. Néhány éve hirtelen az egész testem állandó gyulladásban volt, főleg izületi azaz mindenem fájt, volt is egy gerincműtétem mert azt hitték onnan ered a baj, de az más volt, most nem is lényeges. Később diétázni kezdtem és próbáltam kitalálni mi lehet a baj, mert senki nem vett komolyan. Végül kisült, hogy a tejtermékek nem tesznek jót. Amióta nagyon kevés tejterméket eszem/iszom nincs gyulladás és a bőröm is sokkal szebb. Simán lehet ételallergia is.

          Mire a bőröm kezdte összeszedni magát, jött a baba és az első három hónapban megint szörnyen néztem ki. Nem is a szokásos pattanásos, fakó de zsíros bőr, hanem mintha legalábbis mérgezném magam, semmi sem segített. Emlékszem akkoriban Apolka (Krémmánia) is ugyanebben szenvedett az első pár hónapban. Nekem is azt mondták, hogy majd a terhesség rendbe fogja tenni, de ez hülyeség mert a hormonháztartás akkor borul csak meg igazán és mindenki máshogy reagálja le.
          Persze, elmúlt egy idő után és szép lett a bőröm, dús a hajam és erősek a körmeim ami elvileg ilyenkor lenni szokott, de ugye szedtem a vitaminokat is.

          Jajj elég sokat regélek, tudom hogy mennyire rossz és nem látni a végét, de hidd el hogy van! Ha semmi sem segít akkor érdemes lehet megnézni, hogy étel intolerancia okozza-e!

  6. A Himalaya arcpakolást szerintem ki fogom próbálni, jól jönne ez a kis plusz az arcomnak, és eddig semmi nem volt hajlandó kihúzkodni a mitesszereket, a nyomkodással meg félek, hogy csak rontok a helyzeten.

    1. Igen, attól én is félek és még a komedonyomó sem az igazi. A pakolásnál az van, hogy száradás után, a mitesszerek kiülnek a tetejére és miután nagy nehezen lemostad, látszik, hogy sokkal tisztább mint volt. Nekem nagyon tetszik csak mértékkel kell használni 🙂

  7. Nekem egyik sem használt, pedig csak diszkréten ronda a bőröm, azaz inkább fel van telve mitesszerrel és van pár pattanás. A Himalaya maszk és bőrradír semmit sem használt, pedig két féle radírt is próbáltam, a tonik elment, nem árt-nem használ kategória volt. Mindegy, lemondtam róluk. Neutrogenát még régebben próbáltam, hatása semmi.
    Mióta Ildi blogját olvasom, szebb a bőröm, azóta nincs bőrradír meg irritáló anyaggal teli arcápolóm, a hámlasztás meg igazából csak annyi, hogy este felkensz egy lötyit vagy krémet, fél óra múlva meg az esti hidratálódat és kész, nem bonyolult dolog.

    1. Sajnálom, nekem nagyon szépen rendben tartja. A radír semmi extra, viszont a maszk és a Skinfood lemosó nagyon jól kitisztított, ezt már csak szinten kell tartanom. Igen, Ildi blogja nagyon hasznos, bár én nem veszek mindent olyan véresen komolyan és most elégedett is vagyok a helyzettel. Tudom én milyen a hámlasztás, de azok a kémiai cuccok nem tetszettek és én kb ha megvakarom az arcom már hámlik, ezért nem erőltettem amíg nem érzem szükségét.

  8. köszi ezt a posztot, nekem nagyon hasznos volt! abszolút ilyen az én bőrtípusom is, szenvedek vele eleget mondjuk, de szerencsére így 18 évesen már nagyjából kialakítottam azt a rutint, meg megtaláltam azokat a termékeket, amik nekem segítenek, és szinte tökéletesen rendben tudom tartani a pofim állapotát 🙂 mondjuk nyilván bizonyos esetekben kitör a harmadik világháború az arcomon, de szerencsére csak szökőévente egyszer.
    a fő ok amiért írnék, hogy megvettem a nim arcpakolást néhány órával ezelőtt így egy emelt próba bioszérettségi után, mert megérdemlem. felkentem, lemostam.. és csoda!! :3 nyilván ez még csak a rövidtávú hatás, de imádom! remélem, hosszú távon is be fog válni. ráadásul, ha esetleg most valaki tervezi a megvásárlást, akkor közérdekű közlemény hogy a dm-ben +25 ml free, így már egész jó az ára is! 🙂
    szóval mégegyszer köszi a posztot, nekem ezalapján biztos hasznos volt!

    1. De jó! Nekem is a Te korod körül (de hülyén hangzik) kezdett javulni, de előtte nagyon sokat küzdöttem vele. Bízom benne, hogy hosszabb távon is be fog válni, az én arcomat nagyon szépen és rendben tartja, csak ne használd túl sokszor, mert a bőröd áteshet a ló túloldalára! Köszönöm az infót, akkor veszek én is még egyet 🙂

  9. Rendesen ráéreztél, hogy miket akarok vásárolni. Ebay-en tegnap wishlist-re bedobtam a Thefaceshop-os lehúzható maszkot és gondoltam alszok rá egyet..milyen jól tettem! Gondolkoztam a Nim arcpakoláson is. Lassan le kéne állnom az arcpakolásokkal, úgy halmozom, hogy fürdeni lehetne benne. 😀

    1. Én pedig éppen kérdezni akartam hogy haladsz a hámlasztással? Az a lehúzható maszk szerintem szörnyű és oké gőzöltem is de semmi azon kívül hogy lenyúzta a fél arcom. Most olvastam, hogy Aviana is nagyon elégedett vele, szerintem még belefér egy újabb pakolás 😀

  10. Hm, a Skinfood felkeltette az érdeklődésemet, de a Himalaya maszk nekem nagy durranás. A Freeman ennél jobban bevált, de Tindigo annyiszor írta, hogy jobb az otthoni, hogy szerintem ha az elfogy, akkor magamnak csinálom 🙂

    1. A Skinfood nagyon jó és nekem a Himalaya is jól működik hetente/kéthetente egyszer. Én nem vagyok és nem is leszek itthon kotyvasztós, de persze kinek mi. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Previous Post

Szépség blog és/vagy anyaság

Next Post

Catrice PLUMdog Millionaire

Advertisement